HemE-sportEsporten invalt i Riksidrottsförbundet - Öppnar för ekonomiska bidrag och artistskatt

Esporten invalt i Riksidrottsförbundet – Öppnar för ekonomiska bidrag och artistskatt

Det Svenska E-sportförbundet har fått bifall på sin ansökan till Riksidrottsförbundet. Trots Riksidrottsstyrelsen rekommenderade sina medlemmar att rösta Nej var det 108 förbund som röstade Ja mot 71 Nej. Det nya medlemsskapet i Riksidrottsförbundet kommer bl.a. att innebära förmåner så som artistskatt.

Det såg mörkt ut för Svenska E-sportsforbundets ansökan till Riksidrottsförbundet efter att styrelsen rekommenderat sina medlemmar att återigen rösta Nej och avslå ansökan. Men förbundets medlemsförbund ville annorlunda och kunde med marginal ge bifall åt E-sportförbundets ansökan då 108 förbund röstade För och 71 Emot (7 lade ner sina röster).

Ett medlemsskap innebär en rad olika förbättringar för esportsföreningar ute i landet. Bland annat så kommer artistskatten börja att gälla föreningar och organisationer. Ett exempel på hur det skulle kunna få effekt är att Ninjas in Pyjamas eventuellt kan utnyttja detta för utländska spelare.

En annan förbättring blir att prispengar från tävlingar inte längre är momspliktiga. Esporten kommer även att få ett årligt stöd som kommer att börja gälla från 2024 och framåt. Hur stort stödet blir återstår att se.

På Twitter har communityn visat sin uppskattning efter beslutet om medlemsskapet. Föreningar, spelare och esportprofiler har uttryckt sina hejarop.

 

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna