Coronapandemin gör att spelandet ökar och slår nya rekord

Bild: Steam

Det är nog ingen som har missat den pågående Coronapandemin som vi alla drabbas av. Men vi gamers är nog de som antagligen har enklast att ha något att göra medan vi sitter hemma. Det syns nu på siffrorna för de största spelen och de största plattformarna.

Siffrorna för de största spelplattformarna har skjutit i höjden den senaste tiden under den pågående Coronapandemin. Steam som är den största spelplattformen i världen visar ökande siffror generellt men också för de största spelen.

Rekordet för antalet samtida spelare har slagits flera gånger och det rekord som gällde i Februari 2020 låg runt 18 miljoner samtida spelare på en given dag. 15 mars rapporterades det att rekordet slagits då 19.7 miljoner samtida spelare syntes på Steams plattform. Se även denna infographic för mer statistik kring esport.

I skrivande stund spelar just nu 22.3 miljoner spelare på Steam vilket slår det rapporterade rekordet från 10 dagar sen. Antalet spelare tenderar att vara som mest runt 15.00-17.00 svensk tid.

22.3 miljoner samtida spelare på Steams plattform. Källa: Steam.

Counter-Strike: Global Offensive slår rekord

Det går samtidigt även bra för de bästa spelen på plattformen. Counter-Strike: Global Offensive är det mest spelade spelet och man har nu slagit rekord i antalet samtida spelare när man för första gången sen 2012, när spelet släpptes, har passerat över 1 miljon samtida spelare.

Under gårdagen 24 mars rapporterades 1,068,068 samtida spelare klockan 21.00, enligt Steamcharts. Rekordet under mars ligger på 1,100,244 samtida spelare vilket är en ökning med 15.24% från februari.

Även tittandet på Twitch.tv ökar

Under vecka 12 ökade tittandet på Twitch.tv med 19.9% mot föregående vecka. Även denna vecka 13 ser ut att gå mot liknande siffror. Även antalet livesändande kanaler ökade med 28.6% under vecka 12.

Enligt Twitchtracker.com har tittandet ökat med 19.9% under vecka 12.

Under januari i år kollade som mest 2 422 000 tittare samtidigt på Twitch.tv. Under mars har den siffran ökat till 3 261 000 samtida tittare. En ökning av flest samtida tittare med nästan 35%.

Coronapandemin ser inte ut att försvinna på ett tag så det är inte otroligt att vi ser nya rekord inom en snar framtid.

Grundare av Esportare.se som brinner för e-sport i alla dess former men vurmar lite extra för Dota 2, Counter-Strike och Rocket League.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here