HemE-sportBlizzard söker svenskt eller skandinaviskt lag till Overwatch League

Blizzard söker svenskt eller skandinaviskt lag till Overwatch League

Det var tidigare under månaden som DI Digital rapporterade om att Activision Blizzard letar efter att expandera Overwatch League från dagens 12 deltagande lag. Tanken är att man vill ha in ytterligare två lag från Nordamerika, Europa och Asien.

Pete Vlastelica, chef för esportligan, nämner Sverige och skandinavien som en väldigt viktig marknad. Man skulle med andra ord välkomna ett lag från regionen med öppna armar då svenskar och skandinaver är en stormakt inom e-sporten.

Overwatch League – En lönsam historia

Overwatch League delar sina intäkter med de deltagande lagen något som man menar främjar investeringar i de deltagande lagen och ligan generellt. Man delar inte med sig av några siffror men säger att mycket pekar på att redan den första säsongen av ligan kommer att vara lönsam.

Finalen i årets Overwatch League kommer att spelas under Juli och redan nu är biljetterna till finalen slutsålda, trots att vi ännu inte vet vilka två lag som kommer att göra upp om titeln.

Finalen hålls i Barclays Center i Brooklyn, New York, hemmaarena för NHL-laget New York Islanders och NBA-laget Brooklyn Nets. Arenan tar in maximala 19 000 åskådare, biljetter som alltså är slutsålda.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna