The Final Tribe en match från The International 2019

EU-kvalet till The International 2019 är i full gång och svensklaget The Final Tribe går just nu som tåget genom kvalet. Under lördagen säkrade man en finalplats i kvalspelet och kommer att spela en direkt avgörande matchserie om en plats i The International 2019.

Endast ett lag från EU-regionen har chansen att kvala sig till The International 2019. I det stängda kvalet slåss åtta lag om drömmen att åka till TI2019.

Inte mindre än 10 svenskar spelare var från början med i EU-kvalet men det är svensklaget The Final Tribe, som består av fem svenskar, som gått bäst.

Under lördagen blev svenskarna klara för en finalplats i kvalet där man spelar en direkt avgörande matchserie under söndagen om en plats i The International.

Vände och vann i slutspelet

I gruppspelet (format: alla-möter-alla) kom The Final Tribe på en andraplats efter laget Hippomanics. Det innebar att man kvalificerade sig bland de fyra lag som gick vidare till slutspel.

Där ställdes man mot Chaos Esports Club som var det laget som inledde allra bäst. CEC tog ledningen på den första kartan.

Men därefter var det TFT som tog över taktpinnen och man vann på den andra kartan efter fint spel av lagets Midlane “Chessie” som hade statistiken 14-2-13 på hjälten Pugna.

Efter att man kvitterat matchserien var det dags för den tredje och avgörande kartan. Även här var det TFT som var det starkare laget och gick segrande efter att man vunnit med hela 19-2 i kills.

Slog Hippomaniacs i semifinalen

I semifinalen, eller finalen av Upper bracket, ställdes man mot gruppsegraren Hippomaniacs. TFT förlorade även den enda kartan som spelades mot Hippomaniacs i gruppspelet.

Men denna gången var det TFT som tog kommandot i matchserien när man vann den första kartan. Man gjorde det efter att samtliga i laget stod för en bra insats och lagets core-hjältar blev för starka för Hippomaniacs att ta ner.

På den andra kartan kvitterade dock Hippomaniacs matchserien efter att lagets hjälte Wraith King blivit för stark för TFT att kunna ta ner.

På den tredje och avgörande kartan stod TFT för någon form av överkörning när samtliga core-hjältar hade fin statistik. Kommandot togs efter en fight i den 23:e matchminuten och därefter var det en snöboll som inte slutade rulla.

The Final Tribe vann den tredje kartan och är klara för final i EU-kvalet. Matchserien spelas under söndagen och även då vet vi vilket lag som står för motståndet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here