HemDota 2Team Liquid tog en andraplats i ESL One Berlin Major 2023

Team Liquid tog en andraplats i ESL One Berlin Major 2023

Det blev återigen en andraplats för svenskarna i Team Liquid – detta efter att man blivit slagna, återigen, av Gaimin Gladiators i finalen av ESL One Berlin Major. För andraplatsen vinner man 1 miljon kronor och 450 DPC-poäng som säkrar en plats i årets The International.

ESL One Berlin var den första majorturneringen som helt skulle spelas på den nya Dota 2-patchen. Många lag hade inte riktigt hittat rätt ännu, efter de stora förändringarna som gjordes, och ett av de lagen var Team Liquid som hade en trevande inledning av gruppspelet.

Man lyckades till slut dock att kvalificera sig för Upper bracket efter en tredjeplats i Grupp A. I slutspelet så ställdes man direkt mot rivalerna i OG, som man under tidigare patchen haft väldigt lätt för att slå, men trots en bra start med seger på första kartan förlorade man matchserien med 1-2 och knuffades direkt ner i Lower bracket.

Men som vi alla känner till så är det i Lower bracket och med kniven mot strupen som Team Liquid kliver upp ett par nivåer. På vägen fram till finalen slog man Xtreme Gaming, Team Aster, Tundra Esports, Evil Geniuses samt 9Pandas och imponerade stort. Man hade hittat rätt i den nya patchen.

Gaimin Gladiators för bra just nu

Men trots det fina spelet var det alltså Gaimin Gladiators som knep segern i finalen. Man gjorde det efter 3-1 i kartor där lagets carryspelare Dyracho glänste på Terrorblade och Alchemist i segrarna.

GG var tillsammans med Team Liquid dominanta i förra patchen och att båda lagen nu också möts i den första finalen säger mycket kring att de faktiskt är dem bästa två lagen. Men mellanGG och Team Liquid är det stor dominans för GG som är en nöt Liquid behöver knäcka.

I panelen under turneringen tog man upp att Team Liquid endast hade förlorat 1 matchserie av de 39 senaste om man räknade bort mötena med Gaimin Gladiators. Tar man samtliga möten så ser det dock inte lika bra ut.

The International tillbaka i Seattle

Under finaldagen hade man som vanligt på majors ett litet påskägg reda för Dota 2-fansen. Man meddelade att The International återvänder till USA och Seattle. Turneringen kommer att gå av stapeln i Oktober där gruppspelet inleds 14:e och slutspelet 27-29:e.

2017 när turneringen senast spelades i Seattle var också senaste gången som organisationen Team Liquid vann turneringen. Man hade då ett helt annat lag men även denna gången kommer laget med våra svenska stjärnor att vara en av utmanarna om titeln.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier