HemDota 2Snöplig förlust för Team Liquid i inledningen av ESL One Stockholm

Snöplig förlust för Team Liquid i inledningen av ESL One Stockholm

ESL One Stockholm är igång! Den svenska majorn i Dota 2 har inlett sitt gruppspel under torsdagen. Svensklaget Team Liquid klev in i hetluften direkt när man ställdes mot Thunder Awaken. Det blev dock en inledande förlust för en av förhandsfavoriterna Team Liquid med 0-2 efter en snöplig förlust trots mega creeps.

Liveeventet för ESL One Stockholm avgörs 20-22 maj på Hovet i Stockholm. Men för att ta sig dit behöver lagen ta sig igenom ett gruppspel. De fyra första lagen i respektive grupp går direkt till upper bracket av slutspelet och de femte- och sjätteplacerade lagen går till lower bracket.

För svensklaget Team Liquid så inledde turneringen under torsdagen mot Sydamerikanska Thunder Awaken. Ett lag som har gjort bra ifrån sig under de senaste Sydamerikanska DPC-turneringarna med hela 14-0 i matcher.

Från mega creeps till förlust

Trots Thunder Awakens imponerande resultat, i en förvisso svagare region, trodde nog många att Team Liquid skulle ta hem segern i mötet på två kartor.

Den blev en tight första karta där lagen bytte kills med varandra samtidigt som man farmade upp sina cores. Trots ett underläge i antalet kills runt 30 minuter in i matchen började Team Liquid ta över ledningen i net worth.

Trots förlorade teamfighter lyckades man få ner inte bara en och två lanes av baracker utan även en tredje vilket gav laget mega creeps. Men man offrade mycket för att få ner barackerna och på den följande kontringen var det do-or-die för Thunder Awaken som pushade i midlane mot Team Liquids bas vars lag var decimerat och väntade på spawn.

Team Liquid slogs med näbbar och klor för att hålla tillbaka Thunder Awaken men innan mega creepsen hade fått önskad effekt kunde motståndarna få ner Team Liquids Ancient och ta ledningen med 1-0.

 

Spectre och Tiny avgjorde för Thunder Awaken

Den andra kartan inleddes också böljande där lagen bytte kills med varandra. Team Liquid hade denna gången svårt att få stop på farmen hos TA’s Spectre som kunde växa ut och passera 30 000 net worth innan matchen var slut.

Strax efter att 20 minuter passerat började net worth att långsamt övergå till TA’s fördel. Team Liquid höll ut i ytterligare drygt en kvart innan motståndet blev för starkt. Ännu en ancient föll och Thunder Awaken kunde överraskande vinna matchserien med 2-0 i kartor. Thunder Awaken vann senare under torsdagen även sin andra match för dagen mot Mind Games med 2-0 och toppar Grupp B.

Under fredagen (13/5) spelar Team Liquid ytterligare två gruppspelsmatcher mot Fnatic och Gaimin Gladiators.

Fredag 17:20 – Team Liquid vs. Fnatic
Fredag 19:40 – Team Liquid vs. Gaimin Gladiators

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Grundare av Esportare.se som brinner för e-sport i alla dess former men vurmar lite extra för Dota 2, Counter-Strike och Rocket League.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier