Slutet av en era – “GeT_RiGhT” har spelat färdigt för NiP

Foto: nip.gl

Dagen är då kommen när en av svensk esports största stjärnor lämnar det lag han tillhört under så lång tid. Christopher “GeT_RiGhT” Alesund lämnar NiP efter sju år.

“GeT_RiGhT” var med när Ninjas in Pyjamas återlanserades i lindan av CS:GO och han etablerade sig tidigt som en av världens bästa spelare under perioden då NiP praktiskt taget var oslagbara. De tog sig bland annat till fem raka Majorfinaler och hade sin berömda streak på 87 kartor utan förlust.

Med sin känslosamma inställning och speciella spelstil tog “GeT_RiGhT” CS:GO-scenen med storm och har varit en stor förebild för flera CS-fans genom åren, både inom och utanför själva spelet. “GeT_RiGhT” blev utsedd till världens bästa spelare både år 2013 och 2014.

Det har spekulerats länge i vem som ska ersätta honom och NiP meddelar i sitt pressmeddelande att även om det är svårt att fylla Alesunds skor, så har de hittat en ersättare som de tror ska kunna göra det. De väljer dock att inte presentera vem detta är idag men mer information följer inom de närmaste dagarna.

“GeT_RiGhT” själv meddelar på Twitter att han inte lägger bössan på hyllan för gott utan att han vill fortsätta som spelare och är redo för nya äventyr.

Vi på Esportare önskar dig all lycka i framtiden Christopher!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here