HemCounter-StrikeNinjas in Pyjamas utslagna ur PGL Antwerp Major efter förlust mot FaZe...

Ninjas in Pyjamas utslagna ur PGL Antwerp Major efter förlust mot FaZe Clan

Under torsdagen var det dags för kvartsfinalerna i Champions Stage av PGL Antwerp Major. Ninjas in Pyjamas ställdes mot FaZe Clan som just nu är rankat som bäst i världen. Det blev en jämn tillställning som tvingade fram maximala tre kartor. Till slut var det dock FaZe Clan som var det starkare laget som kunde avgöra med en imponerande CT-sida på Inferno.

Slutspelet i PGL Antwerp Major inför en livepublik är ingång. Ninjas in Pyjamas ställdes direkt mot tuffast möjliga motstånd i form av FaZe Clan. Lagen började mötet med att välja sina kartor där FaZe Clan plockade fram Nuke och Ninjas in Pyjamas Overpass. Den tredje och avgörande kartan blev Inferno.

FaZe Clan var segstartade i kvartsfinalen

Det tog ett tag för FaZe Clan att komma in i matchen och Ninjas in Pyjamas inledde imponerade med en 5-0 ledning. Samtidigt tappade man endast ett fåtal kills till FaZe och kunde bygga bra ekonomi.

Men efter det klev FaZe-stjärnan ”Karrigan” fram och plockade avgörande kills för att börja ta runda efter runda på T-sidan. Känslan var att varje gång ”Karrigan” tog en eller ett par kills så var de avgörande för att FaZe skulle vinna rundan. Ninjas in Pyjamas vann dock första halvan som CT med 9-6 vilket man antagligen inte var helt nöjda med.

På CT-sidan visade FaZe varför man valt Nuke som sin map pick när man höll tillbaka NiP och släppte endast iväg en runda till svenskarna. Nuke slutade 16-10 till FaZe trots den svaga inledningen. Det var dock inget resultat som Ninjas in Pyjamas behövde gräma sig allt för mycket över på motståndarnas map pick.

Avgörande insatser gav NiP seger på Overpass

Ninjas in Pyjamas valde Overpass som den andra kartan i matchserien – en karta som blev svängigare än vad Nuke blev. FaZe Clan vann båda pistolrundorna men Ninjas in Pyjamas kunde vinna den efterföljande rundan både på T- och CT-sidan. FaZe Clan vann dock den första halvan som T-sidan med 8-7 i rundor.

Men efter en andra tappad pistolrunda och tre vinster i rad för Ninjas in Pyjamas var ställningen 10-9 för svenskarna. Sen bytte lagen rundor med varandra, tre rundor till FaZe, tre rundor till NiP. Vid ställningen 13-13 klev lagkapten Hampus och REZ fram med avgörande insatser på B-sajten. FaZe pushade in på sajten med svenskarna kunde snabbt plocka fyra kills och säkra en liten ledning.

I rundan därefter var det istället Brollan som stod för en avgörande insats till 15-13 på A-sajten när han plockade FaZe från en bra vinkel när de pushade in på sajten. Ninjas in Pyjamas avslutade sedan kartan till 16-13 efter att Brollan och es3tag tagit offensiva positioner på A-sajten och plocka två tidiga kills som kunde säkra den sista rundan.

Faze Clan numret för stora för NiP

Ninjas in Pyjamas inledde CT-sidan på bästa sätt och kunde vinna en flawless pistolrunda efter att Brollan inlett kartan med två kills på bananen.

FaZe Clan vann dock den efterföljande rundan.. trodde alla. Efter att ha plantat i ett överläge 4-2 spelare började man jaga Ninjas in Pyjamas kvarvarande spelare. Men då åkte man på tre snabba kills i mid och NiP kunde pusha mot bombsajten och få till en defuse av bomben.

Underhållande spel därefter när lagen bytte intensiva rundor med varandra. Ninjas in Pyjamas kunde nypa åt sig en mindre ledning som FaZe Clan kunde äta upp därefter. Första halvan slutade med 8-7 ledning för Ninjas in Pyjamas.

På CT-sidan blev det dock total dominans från FaZe Clan när lagets stjärnor klev fram och tog imponerande kills, stängde bombplatser och retakes av plantade bombplatser. FaZe Clan vann samtliga CT-rundor och kunde stänga kartan och matchen med 16-8.

Ninjas in Pyjamas utslagna

Ninjas in Pyjamas är utslagna ur PGL Antwerp Majorn efter att endast ha förlorat mot Na’Vi och FaZe Clan. Viss otur med lottning/placering kan förklara uttåget i kvartsfinal men ska man vinna majors behöver man kunna vinna mot alla lag.

I vissa moment kunde man se att Ninjas in Pyjamas inte är helt samspelta i vissa avgörande moment men det kan nog förklaras av att man haft många ändringar i sin lineup senaste åren. Får man tid att bli mer samspelta kan det över tid bli bra för Ninjas in Pyjamas.

Sammanfattning: Ninjas in Pyjamas vs. FaZe Clan

Nuke: Ninjas in Pyjamas 10 – 16 FaZe Clan

Overpass: Ninjas in Pyjamas 16 – 13 FaZe Clan

Inferno: Ninjas in Pyjamas 8 – 16 FaZe Clan

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier