HemCounter-StrikeAstralis vann ESL Pro League Season 8 och Intel Grand Slam

Astralis vann ESL Pro League Season 8 och Intel Grand Slam

Säsong 8 av ESL Pro League avgjordes nyligen i Danska Odense där 16 lag gjorde upp om en prispott på 750 000 dollar.

På sin hemmaplan deltog hela 10 danska spelare i de båda storlagen North och Astralis. Det senare laget skulle sedan stå som slutsegrare till hemmapublikens stora stöd.

Astralis slog Team Liquid i finalen

Efter att man vunnit sin grupp gick man direkt till semifinalen där man tämligen enkelt slog mousesports med 2-0 i kartor (16-12, 16-5).

I finalen ställdes man mot Team Liquid som man tidigare hade slagit i gruppspelet. Men i finalen var det Team Liquid som började bäst och vann kartan Train med 8-16.

Men där efter visade danskarna var pölseskåpet skall stå med hemmapubliken i ryggen och man de tre följande kartorna Mirage, Inferno, Dust II (16-11, 16-11, 16-10) och därmed också mästartiteln.

Miljoner i prispengar

För sin seger för dominanterna Astralis, som kört över allt motstånd sedan i April i år, 250 000 dollar att dela på. I och med segern vann Astralis även Intel Grand Slam och hela 1 miljon dollar.

Team Liquid får för sin andraplats 110 000 dollar att dela på.

Inga svenskar deltog i eventet i Odense då både Ninjas in Pyjamas, Fnatic, Faze Clan och Heroic floppat i det Europeiska kvalet.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier