Dota 2 Betting

Svenska Dota 2 och League of Legends StreamersMed hundratals miljoner i prispotter är Dota 2 den största spelaren inom e-sporten. I flaggskeppet The International tävlar varje år världens bästa spelare inom Dota 2 om hundratals miljoner kronor i prispengar. En vinst kan göra hela laget till mångmiljonärer.

Med en så stor scen inom e-sporten följer också stora möjligheter till Dota 2 Betting. För dig som följer scenen, har koll på de bästa spelarna och lagens nuvarande former finns det möjlighet att vinna stora pengar på betting på Dota 2.

 

Spelbolag Bonus Spela
Betway
 • 100% upp till 1 000 kr
 • Stort utbud och bra odds
TILL BONUS
 • 100% bonus upp till 1 000 kr + Riskfritt spel
 • Grym hemsida och app att spela på
TILL BONUS
Betsafe
 • Upp till 2 000 kr i bonus
 • Bra bonus och stort utbud för e-sport
TILL BONUS
Bethard
 • 100% bonus upp till 1 000 kr
 • Spela på Zlatans spelbolag
TILL BONUS
Mr Green
 • 100% vinstboost på första spelet
 • Ett av de största spelbolagen
TILL BONUS
Bet365
 • 100% bonus upp till 1 000 kr
 • Ett av de största bolagen i världen
TILL BONUS

Så fungerar Dota 2 betting

För dig som känner att du har kolla på Dota 2 och vill kunna vinna riktiga pengar genom betting finns möjligheten på Dota 2. Med mängder av turneringar spritt över året finns det alltid något att lägga ett bet på.

Du kan spela på vilket lag som vinner en matchserie, över/under antal kartor, vem som får first blood eller vem som har ihjäl Roshan först. Det finns med andra ord något både för dig med mer ingående kunskap om spelet men även för dig som vill betta på Dota 2 och bara välja vinnare.

Dota – Med en lång historia

Spelet Defender of the Ancients (Dota) skapades för första gången som ett custom game till spelet Warcraft 3. Det tog inte lång tid för spelet att bli populärt och för tävlingarna att dra igång. E-sporten var något annat på den tiden och inte alls lika stort som idag.

Under 2011 lanserades uppföljaren till Dota som ett eget spel. På plattformen Steam släpptes Dota 2 till spelarna och sedan dess har tiotals miljoner spelat spelet varje månad. Valve, som äger plattformen Steam, introducerade tidigt stora prispotter till sitt nya spel och e-sporten exploderade.

När e-sporten exploderade var det även många som intresserade sig för Dota 2 betting och många av de största spelbolagen har idag plockat upp och erbjuder inte bara e-sport betting utan även Dota 2 betting.

Communityn hjälper Dota 2 e-sporten

För att höja prispotterna i Dota 2-turneringarna tog Valve hjälp av sina spelare genom att erbjuda kosmetiska saker i spelet som spelarna kunde köpa. Av köpesumman går 25% rakt in i prispotten på turneringen. Till The International lanserade man sitt “Compendium” där spelar även kunde gå upp i level för att få fler kosmetiska saker till sina hjältar.

The International brukar omsätta en bra bit över $20,000,000 där Valve själva bidrar med de första miljonerna. Men det är alltså spelarna och communityn som sedan bidrar till att Dota 2 e-sporten är vad det är idag.