HemValorantSvenskt högst upp på pallen när Valorant Masters avgjordes i Köpenhamn

Svenskt högst upp på pallen när Valorant Masters avgjordes i Köpenhamn

Under söndagen avgjordes Valorant Masters i Köpenhamn med en prispott på över 6.5 miljoner kronor. Efter en rysare till finalserie stod det klart att vi fick dubbelt svenskt högst upp på prispallen. Pontus ”Zyppan” Eek och Erik ”d00mbr0s” Sandgren (coach) vann med sitt FunPlus Phoenix finalen mot Paper Rex med 3-2 i kartor.

Efter en imponerande run i lower bracket kunde FunPlus Phoenix till slut vinna finalen mot Paper Rex och säkra organisationens första titel. I FunPlus Phoenix spelar svenske 20-årigen Pontus ”Zyppan” Eek och laget coaches av Erik ”d00mbr0s” Sandgren.

För segern vinner laget över 2 miljoner kronor i prispengar vilket är överlägset det största priset för någon av svenskarna så här långt i karriären. Man vinner även 1000 poäng som gör att laget nu är direktkvalificerat till Valorant Champions 2022 som spelas i Istanbul under september månad.

Fem kartor krävdes för att hitta en vinnare

Finalen inleddes på bästa sätt för svensklaget FunPlus Phoenix (FPX). Trots att Paper Rex (PRX) fick välja den första kartan ”Bind” så var det FPX som på den första halvan kunde ta en stor ledning med 11-1. Trots att PRX försökte inleda andra halvlek aggressivt så kunde FPX snabbt stänga kartan komfortabelt med 13-3 i rundor.

På den andra kartan ”Icebox” som valdes av FunPlus Phoenix vaknade dock Paper Rex. Trots bra spel från Oskarhamnskillen Pontus ”Zyppan” Eek, som hade flesta antal kills i FPX, var det Paper Rex som gick segrande med 13-7 i rundor.

Lagen gick därefter jämnt hela vägen in på målsnöret, man vann ytterligare varsin karta till ställningen 2-2 och en femte och sista karta skulle avgöra allt.

Stark avslutning säkrade titeln för FPX

Det var FPS som inledde den femte och sista kartan bäst när man vann pistolrundan samt de efterföljande två rundorna som försvarande lag. Men Paper Rex kom tillbaka genom att själva ta fem raka rundor till ställningen 3-5 för PRX.

Men de sista rundorna på den första halvleken skulle tillhöra FunPlus Phoenix som gick rent in i halvtid med fyra raka rundor till ledning 7-5 inför den sista halvleken av turneringen.

Paper Rex fortsatte på lagens inslagna väg och kunde ta både pistolrundan och de efterföljande tre rundorna som försvarare. Paper Rex då i ledning 9-7.

Det såg tufft ut för FunPlus Phoenix men man lyckades återigen att bryta Paper Rex momentum. Man vann inte mindre än sex raka rundor vilket inte bara skrev slutresultatet 13-9 utan även säkrade turneringssegern och två miljoner kronor i prispengar.

Nedan ser du ”FPX suygetsu” säkra titeln för sitt lag genom fyra snygga kills:

 

FunPlus Phoenix – Mästare VCT Copenhagen 2022

Kyrylo ”ANGE1” Karasov (Ukr)
Andrey ”Shao” Kiprsky (Rus)
Pontus ”Zyppan” Eek (Swe)
Dmitry ”SUYGETSU” Ilyushin (Rus)
Ardis ”ardiis” Svarenieks (Lat)
Erik ”d00mbr0s” Sandgren (coach) (Swe)

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier