HemUtrustningAMD släpper nya processorer – Ryzen 9000 Series

AMD släpper nya processorer – Ryzen 9000 Series

AMD släpper sin nya serie av processorer – Ryzen 9000 Series och AI 300 Series. Det är under Computex 2024 som AMD släpper sin nästa generation av processorer där fokuset hamnar på både gaming och AI.

Konkurrenten Nvidia har varit den stora snackisen de senaste åren när AI-utvecklingen har gått i raketfart. Men nu släpper AMD sina nya serier med processorer, där den ena är riktad mot gamers och stationära datorer, den andra mot ”AI Experiences” för Windows Copilot.

Man säger att flaggprodukten Ryzen 9 9950X är den snabbaste konsumentprocessorn för stationära datorer. Jämför man mot Intels Core i9-14900K så ska framraten gå upp med fyra procent i ett spel som Borderlands 3 och 23 procents bättre prestanda i Horizon Zero Dawn.

För AI 300 Serien så består chippet av 12st Zen 5-kärnor och 24 trådar som ska ge bästa prestanda i tunna laptops. Processorn är också optimerad för att köra generativa AI-jobb lokalt på enheten.

Läs mer kring detaljer och specifikationer kring de nya processorerna i AMD:s pressmeddelande.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna