HemStreamingTyler "Ninja" Blevins lämnar Twitch.tv – Kommer att streama exklusivt på Mixer.com

Tyler ”Ninja” Blevins lämnar Twitch.tv – Kommer att streama exklusivt på Mixer.com

Nyheten slog ner som en bomb under torsdagen när världens mest kända streamer inom gaming Tyler ”Ninja” Blevins meddelar att han kommer att lämna Twitch.tv och enbart streama vi plattformen Mixer.com framöver.

Han har slagit tittarrekord, spelat tillsammans med Drake och blivit en världskändis via sin streaming på Twitch.tv. Tyler Blevins har tjänat miljontals kronor via donationer, prenumerationer och samarbeten. När Apex Legends släpptes gick det rykten om att Ninja fått upp emot en miljon dollar för att streama spelet runt lanseringen.

Men nu meddelar han alltså att han kommer att lämna plattformen som hjälpte till att bygga honom till det han är idag. Han har under en tid haft nedåtgående tittarsiffror men fortsatt legat på tiotusentals tittar konstant.

Från och med nu kommer han att streama enbart via plattformen Mixer.com. Microsoft förvärvade företaget Beam under 2016 som senare kom att bli Mixer. Det handlar alltså inte om någon liten spelare bakom tjänsten. Microsoft snor ett av huvudnamnen från Twitch.tv som ägs av konkurrenten Amazon.

I skrivande stund så har Ninja 88 000 följare på Mixer.com att jämföra med 14.7 miljoner följare på Twitch.tv. Det är med andra ord inte helt orimligt att Ninjas tittarsiffror kommer att gå ned inledningsvis efter att hypen kring plattformsbytet har lagt sig.

Vi vet ännu inte varför han väljer att göra bytet förutom hans kommentar om att ”Gå tillbaka till rötterna inom streaming”. Gissningsvis kommer eventuella finansiella detaljer kring samarbetet med Mixer att dyka upp vid ett senare tillfälle.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier