HemStreamingTwitch testar streaming för endast prenumeranter

Twitch testar streaming för endast prenumeranter

För att Twitch-streamers ska kunna erbjuda mer exklusivt innehåll rapporteras det nu om att Twitch testar subscribers only streaming. Detta innebär också ytterligare möjligheter för streamers att kunna leva på sin stream.

Idag får du som prenumererar möjlighet till lite smått och gott som gör tittandet på streams roligare. Du kan t.ex. få extra emotes, ingen reklam och speciella chattrum.

Men det kan komma att ändras framöver och ytterligare förmåner kan falla prenumeranternas väg. Twitch.tv testar just nu streaming enbart för prenumeranter på en kanal.

Möjligheten finns just nu öppen att testa för streamers som har ”Affiliate” eller ”Partner” status. Du får heller inte ha brutit mot någon av Twitch’s community guidelines inom de senaste 90 dagarna för att få erbjuda inlåst streams. Detta för att man inte ska kunna gömma tveksamt innehåll bakom en betalvägg.

Utökade möjligheter för streamers

I och med denna ändringen hoppas Twitch.tv att streamers ska kunna få ökade chanser att leva på sina streams. Men det handlar så klart också om att Twitch hellre ser att användare lägger sina pengar på Prenumerationer istället för donationer så att de får en del av kakan.

Antagligen kommer funktionen att användas av få streamers inledningsvis och kanske bara att de allra största vågar hoppa på och testa. För en mindre streamer kan det också komma att skada ens räckvidd och mängden potentiella tittare man når med sin stream.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier