HemStreamingTwitch "Shared bans" låter streamers dela listor av bannade konton med varandra

Twitch ”Shared bans” låter streamers dela listor av bannade konton med varandra

I ett led för att förbättra miljön på streamingplattformen Twitch.tv kommer man i framtiden att erbjuda möjligheten för streamers att dela listor av bannade konton med varandra. Missköter man sig i en stream kan man med andra ord riskera att bli bannad även i andra streams.

Uppgifter om att en ”Shared ban”-funktion är under utveckling kommer från Zach Bussey på Twitter som följer streamingscenen på nära håll. Funktionen kommer att göra det möjligt för streamers att samarbeta kring bannandet av folk som inte sköter sig direkt på Twitch-plattformen.

Många streamers samarbetar redan idag kring detta genom delade listor på andra sätt, men detta innebär att man kommer att kunna dela listor med varandra direkt på plattformen.

En välkommen funktionalitet för streamers, men det innebär också att man behöver lita på den andra kanalen och dess moderatorer för att dela listor med varandra. I dagsläget finns ingen information ifall en bannad användare blir unbannad på en kanal också blir unbannad på kanaler som delar listor med varandra.

Vi kan räkna med att många svenska streamers kommer att anamma en sådan här funktionalitet. Till exempel har den svenska Roleplaying-scenen i GTA V under flera år lidit av att personer hoppar mellan streams för att sprida hat, avslöja information eller bara missköta sig på andra sätt.

I skrivande stund finns ingen information när en ”Shared ban”-funktion kan vara färdig att testas.

 

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna