Twitch sammanfattar ett händelserikt 2017

Twitch har sammanfattat ett händelserikt år på den populära plattformen. Totalt tittade fansen världen över 355 miljarder minuter på gamingrelaterade streams. Som mest hade man över två miljoner unika livestreamers under en månad och över 15 miljoner unika besökare på en dag.

Men det är inte bara fler antal streamers utan fler som faktiskt livesänder sitt spelande tjänar pengar än tidigare. Närmare bestämt hela 223% fler streamers tjänar pengar, något som så klart förenklar möjligheterna att leva på Twitch-streamande.

Tittarstatistik Twitch 2017

Topp 10 populäraste nya spelen

Året bjöd också på en rad olika nya spel och det som vi främst kommer ihåg är ju hur PlayerUnknown’s Battlegrounds tog gamingvärlden med storm och snabbt blev ett av de mest köpta och spelade spelen. Baserat på antal tittade minuter är man även det mest populära nya spelet.

Man slog spel så som Fortnite, som också stod för en riktigt stark lansering, Destiny 2, FIFA 18 och For Honor. En tydlig trend är att Battle Arena-spelen som helhet går starkt och nu mera finns PUBG, Fortnite och H1Z1 som starka spel i kategorin.

Topp 10 Nya spel

Mest använda emoten på Twitch

Kungen av emotes sitter kvar på sin tron för året 2017, Kappa-emoten är så klart den mest använda på Twitch. Även PogChamp är en favoritemote bland tittarna men för alla oss som hänger regelbundet på Twitch känner så klart igen de flesta emotes på topp 10. Positivt får ändå ses att även en hjärtemote tar sig in på topp10 och att en hel del kärlek har spridits under året.

Top 10 Emotes Twitch

Nu ser vi fram emot ett minst lika händelserikt 2018 och som vi rapporterade om igår så förväntas e-sporten och Twitch att växa ytterligare. Jag förväntar mig ännu fler antal tittade timmar det här året och att Kappa kommer att behålla förstaplatsen bland emotes.

Kappa

Lämna en kommentar