HemStreamingEA sägs ha betalat Ninja över en miljon dollar för att spela...

EA sägs ha betalat Ninja över en miljon dollar för att spela Apex Legends

För bara någon månad sen tog Apex Legends spelvärlden med storm när man lanserade spelet. Många blev överraskade och hade nog dålig koll på att spelet skulle släppas men det fick fäste snabbt.

En av anledningarna till dess direkta popularitet sägs vara att spelare som Tyler “Ninja” Blevin hoppade på trenden.

Nu kommer det uppgifter till Reuters att spelutvecklaren EA sägs ha betalat Ninja en miljon dollar för att hjälpa till att marknadsföra spelet via sin stream.

Stort följe på Twitch och sociala medier

På Twitch.tv har Ninja i dagsläget över 13.6 miljoner följare, hans Twitterkonto följs av över 4 miljoner och hans instagram har över 13.2 miljoner följare.

En anonym källa kliver nu fram och berättar för Reuters att Ninja skall ha fått ett sjusiffrigt dollarbelopp för att marknadsföra spelet i alla hans kanaler.

EA kommenterar uppgifterna med att man inte pratar om individuella kontrakt. Man säger även att lanseringen hände under de första 24 timmarna men att populära streamers som Tyler “Ninja” Blevin, Michael “Shroud” Grzesiek och Jack “CouRage” Dunlop fortsätte att spela spelet många dagar därefter.

Ninjas stream var märkt som sponsrad av EA i flera dagar efter launchen av spelet vilket kan ha påverkat hans spelande.

Över 50 miljoner spelare

Spelstudion Respawn som har utvecklat Apex Legends släppte nyligen siffror på att man redan har kommit upp i över 50 miljoner registrerade spelare.

Deras marknadsföringskampanjer verkar med andra ord ha gett bra resultat och de pengar man betalat streamers bör man ha fått igen tämligen snabbt.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier