HemStreamingDota 2 och World of Warcraft över 1 miljoner tittare i augusti

Dota 2 och World of Warcraft över 1 miljoner tittare i augusti

Augusti har bjudit på mycket sevärt inom esporten då både The International 2019 har spelats och det efterlängtade World of Warcraft Classic har lanserats. När sajten Twitchmetrics summerar månaden befinner sig båda händelserna över en miljon samtida tittare på Twitch.tv.

Världens största turnering inom esporten med den största prispotten i historien lockade till sig allra flest samtida tittare under Augusti månad. Dota 2 nådde sin höjd på 1 026 835 samtida tittare vilket är den hösta siffran bland alla spel.

The International vanns till slut av OG som slog Team Liquid i finalen med 3-1 i kartor. För segern tar man med sig inte mindre än 15,6 miljoner dollar i förstapris.

Stort intresse för World of Warcraft Classic

Den efterlängtade lanseringen av World of Warcraft har kantats av långa köer till servrarna då mängden spelare som vill återvända till Azeroth har varit enorm. Långa kötider har antagligen bidragit mycket till de höga siffrorna som spelet haft sedan lanseringen.

World of Warcraft Classic toppade under augusti på 1 006 176 samtida tittare vilket innebär en andraplacering. En enorm siffra för spelet som vi är vana vid ligger en bit ner i listan på Twitch.

En uppsjö av större streamers spelar World of Warcraft Classic så det finns mängder av innehåll att titta på där ute för den som är intresserad. Det återstår att se hur länge hypen för WoW Classic håller i sig och hur det påverkar tittarsiffrorna framöver.

Fortnite fortsatt i toppen av mest tittade

Trots höga toppar kan varken Dota 2 eller World of Warcraft mäta sig med Fortnite som vanligt är det spelet flest har tittat på under månaden. Man hamnar på en förstaplats med över 87 miljoner tittade timmar.

På andraplats hittar vi League of Legends som har streamats i över 80 miljoner timmar under augusti. Dota 2 landar på strax över 70 miljoner timmar och World of Warcraft på 48 miljoner timmar.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna