HemStreaming100 miljarder streamade timmar på Youtube Gaming som slår nytt rekord...

100 miljarder streamade timmar på Youtube Gaming som slår nytt rekord under 2020

Det går bra för Youtube Gaming under 2020. Över 100 miljarder streamade timmar registrerade under året är nytt rekord för plattformen. I kampen med Twitch får man fortfarande anses som lillebror i just gamingsegmentet men med Youtubes muskler växer man snabbt.

Youtube Gaming går som tåget lite i skymundan av streaminggiganten Twitch. Under 2020 har man streamat inte mindre än 100 miljarder timmar av gaming på över 40 miljoner aktiva gamingkanaler.

På Youtube Gaming har över 800 000 kanaler har nått över 100 000 prenumeranter, fler än tusen kanaler har nått över 5 miljoner prenumeranter och 350 gamingskapare har nått över 10 miljoner prenumeranter.

Minecraft dominerar på Youtube Gaming

Det är fortsatt det omåttligt populära Minecraft som är kungen på tronen hos Youtube Gaming. Spelet har kollats på inte mindre än 201 miljarder gånger under året som gått.

Därefter följer spelen Roblox, Garena Free Fire, GTA V och Fortnite som alla ligger mellan 67 och 75 miljarder views. Tittar man enbart på livestreamat material så ser toppen bland spelen snarlik ut med tillägget att PUBG Mobile var väldigt populärt live.

Jämför man med de populäraste spelen på Twitch är det egentligen bara GTA V och Fortnite som känns igen som stora spel så plattformarna verkar attrahera olika typer av gamers just nu.

De största innehållsskaparna på Youtube Gaming för året har varit LazarBeam, Lyna, MortaL, CouRage, TheDonato och TypicalGamer. Varav samtliga har exklusiva kontrakt med just Youtube Gaming.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier