Ingen final för svenskarna i Dreamhack Pro Circuit i Montreal

Under söndagen avgjordes slutspelet i Dreamhack Pro Circuit Montreal i Rocket League. Svenskarna Linus “Al0t” Möllergren och Pierre “Turbopolsa” Silfver deltog med sina lag Mousesports respektive NRG. Båda svenskarna tog sig till slutspel men finalplatserna uteblev.

Det var Pierre “Turbopolsa” Silfver som gick längst av svenskarna med sitt NRG Esports. Man tog sig relativt enkelt vidare till slutspel efter att enbart ha förlora en match under gruppspelet.

Väl i slutspelet och kvartsfinalen ställdes man mot GC AURA Esports som inte hade en chans mot det favorittippade NRG Esports. Man vann enkelt med 3-0 i en bästa av fem matcher.

I semifinalen väntade G2 Esports som gått obesegrade ur gruppspelet samt slagit ut Dignitas med 3-1 i kvartsfinalen. Turbopolsa och NRG Esports kopplade tidigt grepp om semifinalen och skapade sig ett försprång på två rundor i matchserien som avgjordes i bäst av sju.

Men efter att man skapat sig en ledning med 3-1 och hade tre matchbollar att ta sig till final via så tappade man sitt spel. Istället var det G2 Esports som reste sig i den jämna matchserien och kvitterade till 3-3.

I den sjunde och avgörande rundan gick man till övertid efter 0-0 efter fem minuter. Det var NRG Esports som pressade på för att avgöra matchserien men i en kontring var det istället G2 Esports som efter mycket krångel kunde pressa in bollen av mållinjen.

Mousesports ut i kvartsfinalen

För det Mousesports som i dagarna lanserade en ny lineup innehållandes svenske Linus “Al0t” Möllergren gick det sämre. Man gick visserligen vidare genom gruppen efter att man slagit bland annat NRG Esports.

I kvartsfinalen ställdes man mot The Peeps som skapade sig en ledning med 2-0 i rundor (bäst av fem). Mousesports gick därefter och vann två raka rundor och tvingade fram en femte och avgörande rond.

Till skillnad från de första fyra rundorna blev det en målrik sistarunda. Tyvärr för Mousesports del var det The Peeps som till slut kunde vinna med 5-4 och ta sig vidare till semifinalen.

För sina placeringar vann NRG Esports 10 000 dollar i prispengar och Mousesports fick dela på 2 500 dollar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here