HemÖvrigtVilka datorspel är de populäraste i världen?

Vilka datorspel är de populäraste i världen?

Datorspel är det ultimata tidsfördrivet och det finns någonting där ute för alla. För
spelarna som föredrar lite hjärngymnastik så finns det mängder av fantastiska och utmanande pusselspel, för den som föredrar action är alternativen ännu bättre och som bekant så är det många av de främsta multiplayerspelen som dominerar inom esport. Det finns spel för alla smaker helt enkelt – men vilka är egentligen spelen som vi är rörande överens om att de är underhållande?

Låt oss ta en titt på några av de populäraste och mest framgångsrika datorspelen som finns:

De spelas mest just nu

Det kan vara värt att nämna att vi inte räknar med diverse spel för webbläsare och inte heller kommersiella spel på dator, utan mer traditionella spel. Funderar du på varför inte din favoritslot från rizk eller något annat casino är med i artikeln så är det anledningen.

Spel kommer och går, och det spel som var mest populärt för några år sedan är sannolikt inte på toppen av listan idag – även om det finns en och annan långkörare som folk inte verkar tröttna på. Enligt Newzoos senaste data från sensommaren så är League of Legends just nu det spel som spelas allra flitigast i världen.

Topp fem-listan innehåller, förutom League of Legends, både några väntade och oväntade titlar. Bland annat hittar vi Minecraft på fjärde plats och charmiga Among Us, som har blivit omåttligt populärt den senaste tiden, men vi hittar också nysläppta Valorant på femte plats och Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege på andra plats. Det sistnämnda spelet har stadigt byggt upp sin popularitet de senaste åren och har tagit klivet in i esporten, och Valorant som kom ut sommaren 2020 jämförs redan med spel som Overwatch och CS:GO och spås ha en lysande framtid inom esporten.

Ett urval av andra spel som är med på topplistan över de mest spelade spelen just nu är:
Overwatch (9), Grand Theft Auto V (10), Rocket League (11), Hearthstone (12), Dota 2 (14), Fortnite (15), World of Warcraft (20).

De bästsäljande spelen

Att fastslå vilket som är det datorspel som har sålt bäst genom tiderna är inte så lätt som man kan tro. Många spel existerar nämligen över flera plattformar och det kan vara svårt att veta var man ska dra gränserna för vad som räknas som expansioner, uppföljare, m.m. Dessutom finns det spel som säljs på prenumerationsbasis. För att förenkla processen så är siffrorna nedan för spel som existerar till datorn, men som också kan finnas på andra plattformar.

De tre bästsäljande spelen genom tiderna (som finns att spela på dator) är Minecraft, Grand Theft Auto V och PlayerUnknown’s Battlegrounds. Minecraft är i dagsläget det spelet som det har sålts mest av, alla kategorier, och det rapporterades tidigare i år att spelet har sålts i över 200 miljoner kopior. Grand Theft Auto V ligger en bra bit efter, men har totalt sett mäktat med att sälja över 135 miljoner kopior och PlayerUnkown’s Battlegrounds har sålts 70 miljoner gånger.

Topplistorna över de mest populära spelen är ett bevis på att även bland dem så finns det
många olika typer av spel som uppskattas av den breda publiken, och trots att en del nyare spel tar sig in på listorna här och där så finns det också utrymme för moderna klassiker med några år på nacken.

Fler nyheter

Senaste nyheterna

Kategorier