Vårens evenemang att spana in inom e-sport

  År 2020 bjöd som bekant på en hel del oväntade överraskningar som ledde till flertalet inställda eller flyttade turneringar. Även om e-sporten lyckades hantera världsläget betydligt bättre än många andra områden, var året som gick knappast en dans på rosor. Inom e-sporten har 2021 lyckligtvis inletts utan några alltför anmärkningsvärda problem, och de flesta stora e-sporter rullar på relativt normalt (om än anpassade efter situationen i världen). Under våren finns det en mängd underhållande turneringar att se fram emot bland spelen som är e-sportens stora dragplåster – nedan listar vi några av dem.

  Bettingsajter hjälper dig hålla koll på viktiga event

  Med tanke på hur populärt e-sport har blivit, och att det ständigt dyker upp nya spel och turneringar att följa, så kan det bli svårt för den hängivne entusiasten att hålla koll på datumen för alla olika evenemang. Ett tips är att ta hjälp av bettingsajter för att se vilka evenemang som står för dörren. De flesta seriösa spelsidor med odds, som exempelvis bet365, erbjuder numera ett stort utbud av spel på e-sport, och det är främst de stora turneringarna som lyfts fram på sidorna.

  Det finns många andra sajter om e-sport som har utförligt ifyllda kalendrar med alla möjliga skeenden i e-sportsvärlden. Problemen med dem är att de ofta innefattar även de mest obskyra matcherna, vilket leder till ett överflöd av information som knappast gör dig mindre förvirrad än innan. Fördelen med att guidas av bettingsajter är med andra ord att du får svart på vitt när de mest upphaussade turneringarna är på ingång.

  Kommande CS:GO-turneringar

  CS:GO-året är i full gång och turneringarna avlöser varandra som på löpande band. Våren kommer fortsätta på samma tema och vi kan bland annat se fram emot slutspelet i svenska Elisa Nordic Championship 2021 (25–28 mars).

  De två tyngsta turneringarna under våren är dock 2021 ESL Pro League 13 (8 mars–11 april) och 2021 Dreamhack Masters Spring, som går av stapeln den 29 april. Turneringarna har totala prispotter på 750 000 USD respektive 250 000 USD.

  Kommande Dota 2-turneringar

  Dota 2-fans har också en hel del att skriva ned i kalendern inför våren. De tre evenemang som sticker ut mest är den tredje säsongen av EPIC League (3–21 mars), årets första major i form av 2021 One Esports Singapore Major (25 mars–4 april) och 2020/2021 Asia Pacific Predator League (1–31 maj).

  Den sistnämnda turneringen var först schemalagd för februari, men kommer alltså att genomföras i maj istället. Som namnet antyder är det en turnering för lag från Asien och Oceanien.

  One Esports Singapore Major kommer att vara den största Dota 2-turneringen hittills i år. Prispotten är på hela 500 000 USD och stora delar av världseliten kommer att delta.

  Övrigt

  Är du någon som föredrar spel som League of Legends, FIFA eller Hearthstone, framför CS:GO och Dota 2, så kommer inte du heller att bli besviken över vad som står på schemat under våren.

  LoL-entusiasten kan exempelvis göra sig redo för 2021 LCS Mid Season Cup (19 mars–10 april), FIFA 21-intresserade har 2021 eLibertadores att se fram emot i mitten av mars (15–17 mars) och 2021 eChampions League i slutet av maj (start 28 maj). För den som gillar Hearthstone är det först dags för 2021 Master Tour Ironforge (12–14 mars) och sedan 2021 Master Tour Orgrimmar (30 april–2 maj).

  Det finns med andra ord en hel del underbar e-sport att känna sig peppad över under våren, och när den är över är det bara att blicka mot sommaren som också har en hel del på lager. Vad sägs till exempel om The International i Stockholm under augusti?

  Esportare.se skriver om det senaste nyheterna inom svensk e-sport och gaming. Vi följer Counter-Strike:Global Offensive, Dota 2, League of Legends m.m. på nära håll. Besök esportare.se regelbundet för att hålla dig uppdaterad.