HemÖvrigtTre e-sportsevenemang du inte får missa under andra halvan av 2022

Tre e-sportsevenemang du inte får missa under andra halvan av 2022

Halva året har snart passerat och vi har redan hunnit avnjuta en stor mängd e-sport i alla dess former. Med det sagt är det knappast någon hemlighet att vi hittar flertalet av de allra största evenemangen under årets andra halva. Nedan tar vi en titt på några turneringar som väntar under sommaren och hösten.

The International 11 (2022)

I viss utsträckning ser de stora glansdagarna ut att vara över för Dota 2, men trots det råder det ingen tvekan om att The International fortfarande är ett av e-sportsvärldens stora dragplåster. Det är turneringen som ruskar liv i bettingmarknaden för e-sport ordentligt, och på alla större svenska spelsajter som accepterar inlogg med BankID kommer du garanterat att kunna hitta odds på turneringens matcher.

Exakt när The International 11 kommer att gå av stapeln är ännu inte spikat, men vi ser ut att kunna vänta oss att det blir någon gång under hösten. De nio första upplagorna av turneringen genomfördes på sensommaren, men på grund av världsläget de senaste åren har Valve fått kasta om i planeringen flera gånger.

Tioårsjubileet fick exempelvis flyttas från 2020 till 2021, och dessutom från Stockholm till Bukarest. I slutändan genomfördes The International 10 i oktober 2021 och det är inte orimligt att även årets turnering schemaläggs till hösten.

League of Legends World Championships 2022

Ett annat evenemang som årligen tenderar att driva upp aktiviteten på spelmarknaden är världsmästerskapet i League of Legends. Årets turnering ser dessutom ut att kunna bli något alldeles extra – den kommer nämligen att genomföras i ett turnéformat.

Mexiko City, New York City, Toronto och San Francisco kommer alla att vara spelplatser för världsmästerskapet. Kvalomgångarna kommer att spelas i Mexiko City och sedan kommer gruppspelet och kvartsfinalerna att genomföras i New York City. Semifinalerna spelas sedan i Toronto, innan det slutligen är dags för finalerna i San Francisco.

Några exakta datum för turneringen har ännu inte annonserats, men troligtvis kommer den att spelas under hösten mellan september till november.

Candidates Tournament 2022

En av de mer fascinerande följderna av e-sportens framfart de senaste åren är att schack har växt fram som en så framgångsrik e-sport. Alltfler testar på schack online och några av e-sportens främsta profiler lockar tusentals tittare när de streamar sina matcher online.

Att schack börjar bli en så profilstark e-sport har också lett till att e-sportens turneringar börjar bli populära på spelsajter som erbjuder odds. Den främsta av dessa turneringar är sannolikt FIDE Candidates Tournament.

I år genomförs Candidates i Madrid, från den 16 juni till den 7 juli, vilket innebär att turneringen börjar under slutet av årets första halva och tar oss med in i den andra halvan.

Förutom dugliga prispengar står en hel del annat på spel i årets Candidates. Vinnaren av turneringen kommer att tilldelas chansen att möta den regerande mästaren Magnus Carlsen i schack-VM 2023.

Ovan tre nämnda turneringar är tre av höjdpunkterna som vi kommer att kunna avnjuta under årets andra halva, men det finns även mycket annat att se fram emot. Världsmästerskapet i Rocket League, Valorant Champions, flertalet CS:GO-turneringar, FIFA-turneringar och LAN väntar under sensommaren och hösten.

Redaktionen
Redaktionen
Esportare.se skriver om det senaste nyheterna inom svensk e-sport och gaming. Vi följer Counter-Strike:Global Offensive, Dota 2, League of Legends m.m. på nära håll. Besök esportare.se regelbundet för att hålla dig uppdaterad.

Kategorier