HemÖvrigtTänk på det här när du spelar på e-sport

Tänk på det här när du spelar på e-sport

Att spela på e-sport är ett ständigt växande fenomen och så gott som alla stora spelbolag erbjuder idag odds på en mängd olika matcher och evenemang. Under våren 2020, när den mesta idrotten i världen pausades eller fick avbrytas, så blev e-sporten till och med ett av bettingmarknadens viktigaste områden. De stora världssporterna har visserligen återupptagits igen, men e-sporten är på intet sätt bortglömd och under våren har det garanterat tillkommit många nya fans till de olika spelen som det går att betta på.

För dig som funderar på att betta på e-sport har vi knåpat ihop en grundläggande guide som listar de populäraste spelen att satsa pengar på, vilka stora turneringar som det kan vara extra roligt att följa, samt några generella tips.

Spelen som lockar flest

Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends och Fortnite är de fyra spelen som tenderar att räknas som de allra största inom e-sport idag. Vill du betta på en e-sport som är lätt att bevaka, har ett konkurrenskraftigt fält av utövare och som det finns mycket speltips och expertutlåtanden för, så är det antagligen något av dessa fyra spelen som du bör rikta ditt fokus mot.

För Dota 2 är det “The International” som hålls årligen som är den främsta eventet. “The
International” tenderar att ha den totalt sett största prispotten och lockar miljontals tittare varje år. Samtliga av de fyra spelen har stora världsmästerskapsturneringar i olika former som är värda att bänka sig framför, men det finns också stora LAN och dylikt – som exempelvis svenska DreamHack – som bjussar på en hel del spelmöjligheter.

Utöver de fyra giganterna inom e-sport som listades ovan så finns det vanligtvis gott om
spelmöjligheter även för spel som till exempel FIFA. Är du idrottsintresserad och har doppat
tårna i e-sportens värld för första gången ganska nyligen så kan just FIFA och liknande
sportspel vara både en smart och bekväm övergång till den digitala världen.

Ta ett steg i taget och lyssna inte på vem som helst

Med tanke på hur utbredd e-sporten är på alla fronter – i form av utövare, antal spel,
turneringar, etc. – så kan det ta ordentligt med tid innan man verkligen lär sig tillräckligt mycket för att kunna lägga kvalificerade spel på bettingsidor. Av den anledningen kan det vara smart att fokusera på ett spel till att börja med istället för att försöka tyda hela spelfältet på en gång. Kan du lära dig de tunga namnen inom ett av spelen, hur de olika turneringarna inom det spelet går till och hur själva spelet fungerar, så kommer dina chanser att vinna bli bättre – och du kommer kunna njuta mer när du följer matcherna som du har bettat på.

Även för den som redan är bevandrad inom en rad olika e-sporter så skulle det kunna vara en bra idé att börja smått. På så sätt skulle du verkligen kunna utnyttja din expertis för att hitta de mest attraktiva spelmöjligheterna på bettingmarknaden.

Just det här med expertis kan vara aningen förrädiskt när det kommer till odds- och speltips på e-sport. Eftersom e-sporten fortfarande är ett relativt ungt område, som ofta genomgår stora förändringar, så kan det vara svårt att hitta genuina experter att lyssna till. Med det i åtanke så kan det vara lite extra viktigt att göra sin research om den som rekar speltips, innan du bestämmer dig för att följa varje råd till punkt och pricka.

E-sporten etablerar sig som en utpräglad form av underhållning inom allt fler marknader, och bettingmarknaden är inte något undantag. Är du intresserad av att spela på e-sport så har du en mängd olika alternativ – se bara till att sätta dig in i det ordentligt innan du spenderar några pengar.

Redaktionen
Redaktionen
Esportare.se skriver om det senaste nyheterna inom svensk e-sport och gaming. Vi följer Counter-Strike:Global Offensive, Dota 2, League of Legends m.m. på nära håll. Besök esportare.se regelbundet för att hålla dig uppdaterad.

Kategorier