HemÖvrigtDen svenska spelbranschen växer med 42 procent

Den svenska spelbranschen växer med 42 procent

Spelbranschen växer så det knakar! Den svenska branshcen växer med 42 procent jämfört med föregående år. Under 2018 fanns det 382 spelutvecklingsföretag med 5317 anställda som omsatte 19,2 miljarder kronor.

Det är i årets upplaga av Spelutvecklarindex på NASDAQ OMX Nordic som man kan läsa att den svenska spelbranschen går som tåget. Man omsätter alltså över 19 miljarder kronor och växer med 42 procent jämför med föregående år.

Antalet anställda ökade med 14% men man har svårt att hitta svensk kompetens vilket gjort att ett flertal bolag har utökat sin verksamhet utomlands.

”Dataspelsbranschen har vuxit stabilt det senaste decenniet. En majoritet av bolagen går med vinst, och de 20 största bolagen har bidragit med över två miljarder till statskassan. Dataspel är en exportbransch som är viktig för svensk ekonomi.” säger Johanna Nylander, ansvarig för samhällsfrågor på Dataspelsbranschen och som skrivit rapporten.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier