HemÖvrigtStort favoritskap hos Alliance i Dreamleague

Stort favoritskap hos Alliance i Dreamleague

Alliance sitter i förarsätet i Dreamleague Season 15 DPC-turneringen efter att ha vunnit fyra raka matcher mot toppkonkurrenterna. Favoritskapet reflekteras nu också i oddssättningarna kring de kommande matcherna för svenskalaget.

Åtta lag har under tre veckor gjort upp om viktiga poäng i Dreamleague Season 15. I toppen hittar vi svensklaget Alliance som står på 4-0 i matcher i en haltande tabell. I prispotten finns totalt 205 000 dollar och 1150 DPC-poäng. Poängen kan kan bli livsviktiga i kampen om en direktinbjudan till The International senare i år.

Alliance har så här långt vunnit samtliga sina matchserier med 2-1 i kartor. Man har slagit Team Secret, Nigma, Team Liquid och OG samtliga som får anses vara toppkonkurrenter i turneringen.

Alliance dominans syns på oddsättningen

Dominansen har nu också gett utslag på de oddssättningar som görs av bettingbolagen. I den kommande omgången ställs Alliance mot Brame där svensklaget har ett odds så lågt som 1.20 gånger pengarna. Ett spel som skulle kunna vara värt att lägga men oftast letar man efter ett bättre odds än så. På webbplatsen Betting.com kan du se senaste speltipsen för e-sport och hitta ett bättre odds än vad du just nu får på Alliance.

Även Team Liquid med svenska Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi och Michael ”mICKe” Vu har ett favoritskap i sin kommande omgång. Man ställs mot Tundra Esports som ligger näst sist i gruppen. Team Liquid som ligger tvåa efter Alliance spelas till ett favoritskap och oddset 1.35 gånger pengarna.

Team Secret har svårt mot toppkonkurrenterna

Vi är vana vid att se Team Secret med svenske off-lanern Ludvig ”Zai” Wåhlberg köra över motståndet på Dota 2-scenen. Men under årets Dreamleague har man så här långt haft problem mot toppkonkurrenterna.

Man har hittils ställts mot Alliance, Nigma, Tundra Esports och Hellbear Smashers. Man har förlorat mot Alliance och Nigma med 1-2 respektive 0-2 samt slagit Tundra och Hellbear Smashers både med 2-1 i kartor.

Nästa match spelar man mot OG och där är man stora oddsfavoriter trots att man haft problem mot andra topplag. Här kan det finnas ett värdespel på OG som ger hela 2.75 gånger pengarna medan Team Secret ger 1.40 gånger pengarna.

Stora prispengar och viktiga DPC-poäng

Prispotten i Dreamleague är på 205 000 dollar men det skiljer inte så mycket från de som kommer på åttonde plats och de som vinner. För en åttondeplats vinner lagen 22 000 dollar och om man kommer först i gruppspelet (Dreamleague har inget slutspel utan avgörs enbart i ett gruppspel) vinner man 30 000 dollar.

Istället är lagens fokus de DPC-poäng som delas ut för de lag som kommer topp fem. De lagen med flest DPC-poäng i slutet av säsongen kommer att bli direktinbjudna till The International.

Alliance som har slagläge på en förstaplats kan inkassera inte mindre än 500 DPC-poäng vid en seger. Man står just nu på totalt 350 DPC-poäng och ytterligare 500 poäng skulle göra att man klättrar många placeringar i listan.

Alliance är oddsfavoriter att vinna Dreamleague Season 15 då man hittils har slagit toppkonkurrenterna och nu ställs mot lagen längre ner i gruppen. Kommer man att hålla för favoritskapet?

Fler nyheter

Senaste nyheterna

Kategorier