HemÖvrigtSå kan du tjäna pengar till e-sportlaget

Så kan du tjäna pengar till e-sportlaget

Kända e-sportprofiler och etablerade lag har fått allt lättare att hitta sponsorer. Precis som inom andra sporter är det ofta casino- och bettingbolag som vill hitta nya platser att synas, men i takt med att e-sporten mognar kommer fler branscher söka sig till den.

Det är bra och viktigt för sporten att eliten kan satsa för fullt. Utan stjärnor dör publikintresset och återväxten vare sig sporten är fotboll eller Counter-Strike, och världseliten inom e-sport har ofta tresiffrigt antal resdagar per år så de är långt ifrån pojkrummens dataspelande amatörer.

Men det börjar ju i pojkrummen. Eller glädjande nog numera även i flickrummen. Där finns glöden och drömmarna om en framtida karriär, men inga sponsorer eller prispengar. Så hur ska unga talanger, framtidens proffs, ha råd att åka på e-sportläger och andra aktiviteter? Innan man skapat sig ett namn kan man ju inte ragga sponsorer.

Där kan e-sporten snegla på äldre, mer etablerade sporter. Träningsläger och cuper för unga spelare inom fotboll, ishockey, innebandy och basket finansieras ofta med försäljningsarbete och ingenting hindrar e-sportare från att använda samma lösning.

DelikatessKungen har i snart 30 år hjälpt unga idrottare åka på cupresor eller skolklasser på skolresor. Gruppen säljer företagets delikatesser genom att knacka dörr i sina egna kvarter eller uppvakta lokala företag. Det är varor som chokladpraliner, ekologisk olivolja och salami. Först tar man upp beställningar, sedan levererar man och tar betalt. På det sättet behöver ingen ligga ute med pengar.

Ersättningen är helt provisionsbaserad, så ju fler delikatesser man säljer, desto mer pengar blir det till exempelvis ett e-sportläger. Andra lag och klubbar som finansierat träningsläger och cuphelger med försäljning har återkommit till DelikatessKungen för att tjäna pengar till nya resor. Förutom att det är ett lönsamt sätt att tjäna mycket pengar på kort tid är det roligt att sälja. Det är ett fritt jobb där man testar olika strategier för att på så sätt leta sig fram till bästa möjliga taktik. Inte helt olikt e-sport faktiskt.

Redaktionen
Redaktionen
Esportare.se skriver om det senaste nyheterna inom svensk e-sport och gaming. Vi följer Counter-Strike:Global Offensive, Dota 2, League of Legends m.m. på nära håll. Besök esportare.se regelbundet för att hålla dig uppdaterad.

Kategorier