HemÖvrigtIKEA ska bygga möbler för esportare

IKEA ska bygga möbler för esportare

Tyvärr så handlar det inte om att IKEA bestämt sig för att förse redaktionen på Esportare.se med möbler. Istället handlar det om att IKEA skall påbörja ett samarbete med 3D-design företaget Unyq och svenska Area Academy för att producera en möbelserie för gamers.

Att IKEA med sin svenska tradition och Sverige som stormakt inom esporten blir en nästan perfekt match. Tillsammans med Unyq och Area Academy har man även kunskapen kring vad gamers faktiskt vill ha.

Skräddarsy dina gamingmöbler

Tommy ”Potti” Ingemarsson, CS-legendar och VD för Area Academy, säger så här till Esportsinsider.com:

När man designar för esportare måste man komma ihåg att det inte bara är unga som är gamers. Det finns många som är i 30-års åldern. Idén tillsammans med Unyq är kunna skanna sin kropp och därefter skräddarsy sina gamingmöbler för varje individ där man även kan välja färg och utseende. (Texten är översatt från engelska)

IKEA ser stor potential i samarbetet

För att ta fram en möbelserie som faktiskt går hem hos gamers har man tagit hjälp av diverse proffsspelare inom esporten både äldre och yngre. Marcus Engman, Design Manager på IKEA kommenterar till Esportsinsider att han tror att de har hittat rätt typ av spelare för att samarbetet ska lyckas.

Man kommenterar även det nya samarbetet med att man identifierat att de finns ungefär 2 miljarder gamers världen över och att de behöver ergonomiska möbler som är skräddarsydda utefter deras livsstil. Syftet med samarbetet för IKEA är att utforska hur personalisering och möbler kan gå hand i hand in i framtiden.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna