HemÖvrigtE-Sport-riktigt stort inom sportvärlden

E-Sport-riktigt stort inom sportvärlden

Inom sportvärlden har E-Sport blivit riktigt stort och inte bara publik och pengamässigt utan sporten har också blivit väldigt populärt att betta på. Många spelbolag erbjuder spel på E-Sport men vissa är bättre än andra.

De senaste åren har det skapats en ny kategori i bettingvärlden som fått allt mer utrymme och popularitet. Det är Esport betting. Svenskarna omsätter miljoner varje år genom att spela på Esport, och elektronisk sport har en global följarskara som börjar ta ikapp golf i storlek. Se bästa oddsen för esport hos betsson.com och lär dig mer.

Spel på elektroniska sporter

Betting på e-sport fungerar som all annan betting. Den stora skillnaden är att du spelar på elektroniska sporter som CSGO och Dota 2 istället för traditionella sporter som fotboll, ishockey eller tennis. Intresset kring Esport är väldigt stort. Både i Sverige och i stora delar av världen följer miljoner de digitala stjärnorna. Liksom sport så är e-sport en bred kategori, och nya spel, uppdateringar och expansioner tillkommer ständigt och gör oddsmarknaden ännu mer spännande.

Esport är ett samlingsnamn för all elektronisk sport, vilket innefattar massor av olika spel. Några av de mest populära e-sporterna inkluderar CS:GO, Starcraft 2, Dota 2, LoL, CoD, Overwatch, WoW, FIFA, NBA 2K och Rocket League. Självklart så kan du hitta esport odds på samtliga dessa och många fler spel hos svenska bettingsidor på nätet.

Spelbolag med bäst odds

När det kommer till esportbetting är det viktigt att hitta rätt spelbolag som erbjuder bäst odds. Idag finns det flera spelbolag som erbjuder esport betting, men inte alla erbjuder lika bra odds. Om du är intresserad av att betta på esport så är rekommendationen att studera redan framtagna listor. Detta för att du ska kunna maximera dina vinster. Välj ett spelbolag med bra odds och ta reda på vilka evenemang som erbjuds innan du registrerar dig. Det finns flera olika esportligor och turneringar, så se till att spelbolaget har odds på de evenemang du är intresserad av.

Vad är odds?

Odds är numeriska värden som representerar möjliga vinster du kan tjäna i händelse av en korrekt förutsägelse. Du måste förstå hur du ska läsa dem och en förklaring anges här.

Tänk på att oddsen inte är samma som sannolikheter för seger för varje deltagare.
Ett antagande är till exempel att Team A aldrig har förlorat mot lag B. Alla vadslagare kommer att vilja satsa på Team A. Om det visar sig att laget A är vinnaren, kommer bookmakern att ha förlorat pengar, för om oddsen för att vinna är högre än 1, måste han betala ut pengar. Men eftersom ingen förlorat pengar genom att satsa på Team B kommer bookmaker inte att kunna kompensera för sina förluster. Svaret är då att erbjuda låga odds för lag A men högre odds för team B för att locka spelare att satsa på B och att betala de spelare som satsar på lag A om de ska vinna. Bookmaker kommer att beräkna sin egen vinstmarginal i ekvationen.

Var hittar du odds för e-sport?

Odds för e-sport finns på nästan alla större bettingsidor. Vissa sidor har till och med hela sektioner exklusivt dedikerad till esport med många odds och marknader tillgängliga.

Utbudet av odds på e-sport kan variera mycket från sida till sida . Vissa bettingsidor erbjuder massor av odds med många olika discipliner, turneringar och ligor tillgängliga. På dessa sidor kan man hitta odds för allt från League of Legends World Championships till Rainbow Six North American League.

Esports betting tips

  • Välj en bettingsida med ett bra utbud av odds för e-sport.
  • Se till att sidan du väljer har odds för de turneringar och ligor som intresserar dig.
  • Läs på om lagets prestation nyligen innan du lägger ditt spel.

Kom ihåg. När det kommer till att spela och att betta på sina favoritsporter så finns det en gyllene regel som lyder att spela ansvarsfullt. Glöm inte spelpaus om du behöver det.

Fler nyheter

Senaste nyheterna