HemÖvrigtAtt investera i NFT:er är populärt bland kända e- sportare

Att investera i NFT:er är populärt bland kända e- sportare

Om du inte har levt under en sten under de senaste åren är sannolikheten hög för att du har hört talas om NFT:er. Tekniken har fått stor uppmärksamhet för sin innovativa process, och har faktiskt en hel del gemensamt med en annan uppmärksammad teknik – kryptovalutan.

NFT:er och kryptovalutor är dock inte samma sak. Faktum är att de är helt olika saker, även om de i vissa fall bygger på samma teknik, nämligen en blockkedja.

NFT:erna har fått extra mycket uppmärksamhet inom e-sporten. Det finns ett flertal anledningar till detta, och det är dessa vi ska titta lite närmare på i den här artikeln.

Är du intresserad av att köpa NFT? Då är det viktigt att du känner till vad det är för något och hur det fungerar, något vi hoppas att du har lite bättre förståelse för efter att du har läst den här artikeln.

Hur NFT:erna förändrar e-sporten

NFT:erna har påverkat e-sporten på några olika sätt och vis:

De gör det enklare för spelare att få betalt

En av de stora fördelarna med NFT:erna är att spelarna får enklare att få betalt. De kan lansera NFT:er till sina fans, och pengarna går därmed direkt tillbaka till spelarna, snarare än till mellanhänder som tar en bit av kakan.

Att köpa digitala saker är dock inget nytt inom e-sporten. En stor del av pengarna som spenderas inom branschen läggs på saker som virtuella gåvor, tillägg eller extrautrustning.

Spelutvecklare kan nu finansiera sin verksamhet på andra sätt

Detta öppnar även upp för spelutvecklare att finansiera sina spel och verksamhet på andra sätt än vad som tidigare varit möjligt. De kan nu lansera tokens, konst eller andra typer av föremål som de säljer som NFT:er online. På så sätt får de in extra pengar som de kan använda för att förbättra sina verksamheter, och i förlängningen spelen.

Kända e-sportare som investerar i NFT:er

Många individuella e-sportstjärnor och stora organisationer är involverade i NFT:er på ett eller annat sätt. De kan skapa sina egna NFT:er som de säljer till fans, men många köper även NFT:er med sina surt förvärvade pengar.

G2 Esports är ett ypperligt exempel på detta. Det här är en av de största e-sportsorganisationerna i världen. De har massvis med team inom ett flertal olika e-sporter, men har under den senaste tiden även gett sig in i NFT-branschen. De släpper Solana

NFT:er som medlemspass för fans. Spännande, eller hur? På så sätt har de skapat sig en ytterligare inkomstkälla, något som gör organisationen starkare och e-sporten bättre.

Fler nyheter

Senaste nyheterna