HemÖvrigtHeta trender inom esport att hålla koll på under 2021

Heta trender inom esport att hålla koll på under 2021

Den älskade esporten har de senaste åren exploderat runt om i världen. Under de
rådande omständigheterna har världen kunnat enas genom den digitala världen,
vilket förstås lett till att desto fler både spelar och ta del av onlinespel på
åskådaresidan. För varje år dyker det upp nya trender – här är esportens trender
att hålla koll på under 2021.

Det är inte bara forumen, streamingplattformerna och spelutvecklingen i sig som växer så att det knakar. Spelbolagen fortsätter att stärka sin bevakning av esporten. Exempelvis ser vi mycket för reklam för rizk casino bonus som går att aktivera när du vill betta på heta drabbningar League of Legends, Counter Strike eller andra spel.

Mobilspelens tåg mot toppen

Det är ingen nyhet att esporten fullständigt domineras av PC-spel. Men på senare tid har mobilspelen fått en allt större betydelse i gamingvärlden. Enligt den anförtrodda statistiksajten Newzoos undersökning fortsätter mobilspel att växa i popularitet. Det rör sig framförallt om Kina, sydöstra Asien och Sydamerika. Många förväntar sig att mobilspel ska anta en viktigare roll i e-sportens högsta skikt.

Esportlagens nyanserade branding

Många profiler som bygger sitt nya varumärke inom esport – och lag som redan är
etablerade gamers – viker av mer från den traditionella sportens marknadsmöjligheter. Nej, att vara esportare idag behöver inte nödvändigtvis bara innebära att du uteslutande är en gamer.

Det kan även vara en livsstil, där det finns utrymmen för andra typer av initiativ som gör e-sport till en större del av populärkulturen. Den här biten gillar förstås företagen som då kan göra fler sponsoravtal med spelare, där man kan sälja in annat än energidrycker och speltillbehör etc.

Den spelfria streamingens växande popularitet

Vem hade trott att du kan som streamar på spelplattformar som Twitch och Youtube skulle kunna göra karriär –  utan att behöva vara en utomstående gamer? Idag är det fullt möjligt. Visst måste du spela i någon form, men idag håller många gamers på att förvandlas till influencers vars sällskap följare trivs i.

På samma bana misstänker man att streaming av andra typer av evenemang, som
livekonserter och politiska event kommer att ta allt större plats på streamingplattformar, detta på grund av att den unga publiken rör sig längre bort från traditionell TV.

Vi befinner oss i en spännande tid för esporten som är i ständig rörelse. För oss som engagerar oss i branschen kommer det bli väldigt intressant att följa dess fortsatta utveckling.

Redaktionen
Redaktionen
Esportare.se skriver om det senaste nyheterna inom svensk e-sport och gaming. Vi följer Counter-Strike:Global Offensive, Dota 2, League of Legends m.m. på nära håll. Besök esportare.se regelbundet för att hålla dig uppdaterad.

Kategorier