HemÖvrigt3 tips för dig som vill börja spela på esport

3 tips för dig som vill börja spela på esport

Esportens framväxt bland bettare de senaste åren har knappast gått obemärkt förbi. Antalet spelbolag som erbjuder odds på esporter som Dota 2, LoL och CS:GO fortsätter att öka, liksom antalet spelmarknader. Men hur går en person som aldrig bettat på elektronisk sport tidigare tillväga för att komma igång? Den frågan besvarar vi här tillsammans med tre praktiska tips som vem som helst kan använda sig av!

Ta god tid på dig för att hitta den bästa bettingsajten

Som nämnt ökar antalet spelbolag med odds på esporter kontinuerligt, vilket betyder att du som kommande bettare har en hel del aktörer att välja mellan. Det enklaste tillvägagångssättet är naturligtvis att välja första bästa bettingsajt, men vi rekommenderar att du tar ett steg tillbaka och noggrant överväger dina alternativ istället. Det gäller att ta god tid på dig för att hitta en sajt med Esports bets som faller dig i smaken, snarare än att förhasta ditt beslut. Annars finns det en risk för att du registrerar dig hos en aktör som du strax därefter tröttnar på.

Till att börja med är det en god idé att jämföra utbudet utefter faktorer som odds, gränssnitt, bonus och spelmarknader. Väg respektive aktörs fördelar och nackdelar mot varandra, för att sedan jämföra de återstående 3–4 bästa spelbolagen. På så sätt hittar du med mycket högre sannolikhet en bettingsajt som lever upp till just dina krav.

Välj ut en esport och bli expert på den

Liksom all annan betting behöver du en fördjupad kunskap om den sport du satsar på för att stärka sannolikheterna för att placera rätt bets. Även om det är omöjligt att förutsäga ett resultat kommer du att gynnas av att bli expert på en esport och fokusera på denna när du bettar. Genom att ägna noggrann uppmärksamhet åt en enda esport snarare än flera olika kommer du kunna göra mycket mer strategiska satsningar och således potentiellt ta bättre beslut när du bettar.

Vare sig du väljer en mycket nischad esport eller en allmänt känd titel, såsom Counter-Strike, finns det en hel del information att hämta. Du kan med fördel spela spelet själv och streama matcher, men du kommer också att lära dig en hel del av att läsa artiklar på nätet.

När det kommer till betting på esport finns det trots allt en hel del ting att ha i åtanke, som att olika spelmarknader gäller för olika titlar. Och att vara väl insatta i dessa är nödvändigt för att genomföra strategiska satsningar. Se därför till att polera ditt vetande om en specifik esport innan du börjar betta.

Förstå vikten av spelvärde och lär dig att beräkna det

Utöver att vara väl insatt i den esport du bettar på är det väsentligt att du kan beräkna spelvärde om du vill betta taktiskt. Spelvärde är ett mått som anger huruvida ett odds ger dig valuta för pengarna eller inte.

Några spel är nämligen mer spelvärda än andra, och för att du ska se en långsiktig framgång i ditt bettande behöver du kunna beräkna spelvärdet. Det garanterar naturligtvis inte vinster, men det kan vara till din fördel på lång sikt.

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna