HemMMORPGAshes of Creation - Senaste nytt: Uppdateringar, classes, release date (alpha och...

Ashes of Creation – Senaste nytt: Uppdateringar, classes, release date (alpha och beta)

Ashes of Creation – Det superhypade MMORPG-spelet från Intrepid Studios är just nu under utveckling. Fansen kan knappt bärga sig tills man får sätta tänderna i det som man tror kan bli ett väldigt bra MMORPG. Det man fått mest hyllningar för är sin vision och metodik kring vad spelet skall bli.

Intrepid Studios som utvecklar Ashes of Creation är duktiga på att ge oss kontinuerliga och månatliga uppdateringar kring sin kommande speltitel. Vid varje uppdatering släpper man mer och mer information kring spelet, designen, klasserna, raserna, professions (yrken) och mycket mycket annat.

Senaste uppdateringarna

Development update – 30 april

För uppdateringen den 30:e april pratar man om uppdateringar kring designen och teknikerna bakom spelet. Man ger också en uppdatering kring omgivningen och världen spelarna skall leva i. Bland annat visar man designkoncept för potentiella byggnader i spelet. Man ger också en insikt i karaktärsdesign i form av en skorpionboss, mounts och andra djur man kan stöta på.

 

Development update – 1 april

För uppdateringen den 1:a april pratar man om hur arbetet i spelstudion fortskrider och hur man anställer fler spelutvecklare. I uppdateringen pratar man även om en stor sak i form av Character Creation och visar hur man kan skräddarsy sin karaktär. Man visar även upp lite ny Character design/art. Som vanligt avslutar man också med en Q&A.

 

Development update – 26 februari

För uppdateringen den 26:e februari pratar man om en rad olika ämnen. Bland annat visar man upp design av karaktärer och omgivning i världen Terra. Man visar även upp rasen Py’Rai och dess utseende. Utöver det blir det mer uppdateringar kring Intrepid Studios och en Q&A.

Development update – 29 januari

För uppdateringen den 29:e januari som är årets första uppdatering för 2022 visar man upp stora nyheter i form av de raser som kommer att finnas i Ashes of Creation. Utöver det får man även se uppdateringar kring karaktärer, omgivning och världen samt design av specifika nya objekt.

Release dates för alpha och beta

Ashes of Creation har befunnit sig i en låst Alpha 1 under en längre period för att testa olika delar av spelet. Man närmar sig nu Alpha 2 men det finns fortfarande inget release date fastställt.

Något vi vet är att man vill ha en Character Creation redo för spelarna när man går in i Alpha 2:

Ashes of Creation Alpha och Beta schema:

 • Alpha 1 – Pågående – Flera steg avklarade redan
 • Alpha 2 – TBA – Men det närmar sig
 • Beta 1 – TBA
 • Beta 2 – TBA

Klasser i Ashes of Creation

I grunden finns det åtta olika arketyper i Ashes of Creation som kan kombineras till totalt 64 olika klasser. De åtta arketyperna är:

 • Bard
 • Cleric
 • Fighter
 • Mage
 • Ranger
 • Rogue
 • Summoner
 • Tank

I Ashes of Creation väljer spelaren en primär och en sekundär arketyp som i kombination bildar en unik klass för din karaktär. Den primära och sekundära arketypen kan vara den samma vilket ger 64 olika kombinationer.

På bilden ovan ser man att valmöjligheterna kring din karaktärs klass är otroligt stora och varje karaktär blir också mer unik i jämförelse med många andra MMORPG-spel.

Några exempel på hur man kan kombinera ihop två arketyper till en klass:

 • Om man som spelare till exempel väljer Fighter som primär arketyp och Rogue som sekundär arketyp bildar det klassen Shadowblade.
 • Väljer man Mage som primär arketyp och Tank som sekundär arketyp bildar det klassen Spellstone.
 • Väljer man Cleric som primär arketyp men också Cleric som sekundär arketyp bildar det klassen High Priest.

Kombinationerna av alla arketyper gör att du som spelare har en valmöjlighet att välja två olika vägar för din karaktär eller att specialisera din karaktär på en enda arketyp om du väljer samma primära och sekundära arketyp.

Allt är inte helt klart hur arketyper och klasser kommer att se ut men under utvecklingens gång kommer vi att få mer och mer information från Intrepid Studios.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Grundare av Esportare.se som brinner för e-sport i alla dess former men vurmar lite extra för Dota 2, Counter-Strike och Rocket League.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier