HemLeague of LegendsMartin "Yike" Sundelin efter vinsten i LEC “Vi kan gå hela vägen”

Martin ”Yike” Sundelin efter vinsten i LEC “Vi kan gå hela vägen”

Winter split finalen av LEC är nu färdigspelad och storfavoriten G2 står som segrare efter total överkörning i finalen. G2 vann med 3-0 i matcher och det var aldrig riktigt nära för motståndet MAD Lions. G2 är tack vare segern även kvalificerade för Season Finals som spelas i slutet av sommaren. 

Efter att ha dominerat både match 1 och 2 så kändes finalen redan över, trots det lyckades MAD Lions stå upp bra i sista matchen men föll tillslut och G2 kunde kronas segrare efter en förstklassig prestation säsongen igenom. Med i vinnarlaget finns den nya svenska superstjärnan Martin “Yike” Sundelin som spelar jungle för G2. Han har imponerat stort under hela säsongen och är en av ligans absolut bästa spelare.

Yike: ”Vi kan vinna MSI”

Efter segern tog vi ett snack med Yike för att höra hans åsikter om vinsten och lagets framtid. Säsongen är Sundelins första i Europas bästa liga LEC, men för att vara rookie har han imponerat stort, tagit stora steg både individuellt men även som lag har det blivit mycket bättre. Jag började med att fråga honom hur det var att komma som rookie till ett storlag som G2. Yike berättade att laget samt organisationen bakom kulisserna är väldigt familjär och alla passade mycket bra ihop. Lagsammanhållning är på topp och är en av nycklarna till lagets stora framgång.

”Vi har stor chans att vinna MSI”

– Martin ”Yike” Sundelin

Efter vinsten blev laget även kvalificerat för den internationella turneringen MSI. Yike berättar att han tror G2 har bra chanser att tävla mot de asiatiska storlagen. Detta tack vare deras spelstil som är väldigt lik den spelstil lagen i LPL har. Han fortsätter och säger att han tror laget till och med kan vara bäst i världen just nu med den aggressiva spelstilen som dem och många asiatiska lag använder sig av. Detta gör att de kan matcha de bästa lagen och kunna gå hela vägen och att vinna eventet.

”Det här är bara början, G2 kan mycket bättre”

Trots att man dominerat motståndet i LEC säger Yike att det fortfarande finns mycket mer att ge. G2 kommer bara bli bättre och bättre. Han avslutar med att berätta att lagets absolut största fördel är deras väldigt stora variation i draft momentet, vilket gör att dem kan spela väldigt många olika kompositioner och är förberedda på allt. 

Nya säsongen av LEC drar igång lördagen den 11 Mars där G2 och Yike ställs mot Team Heretics i första matchen.

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna