HemLeague of LegendsMAD Lions vinnare efter superskräll i LEC

MAD Lions vinnare efter superskräll i LEC

Efter fem tuffa veckor med hårt arbete och tufft matchande är nu andra delen av LEC säsongen slut och det är Mad Lions som står som segrare. Detta efter man vunnit mot BDS i finalen. Matchserien slutade 3-2 i MAD Lions fördel. Laget lyckades komma tillbaka efter förlust i de båda inledande två matcherna. I tredje matchen så lyckades MAD Lions vända på trenden och efter vinsten i match 3 var det inget snack om saken.

Det var under söndagskvällen som finalen i LEC Spring Split spelades. Matchen stod mellan två lag som på förhand var nederlagstippade, BDS vs MAD Lions. BDS var knappa favoriter att lyfta trofén, men MAD Lions hade högt självförtroende och var ute efter revansch efter förra årets katastrofsäsong. Att vinna efter en så kallad ”Reverse Sweep” där man vänder 0-2 underläge till vinst 3-2 är väldigt sällsynt, men om det är något lag som ska göra det så är det just MAD Lions. Ett lag med väldigt bra lagkemi och en stämning i gruppen som är svår att matcha. Det som krävdes var en bra start på match 3 och efter det så fanns det inget annat än vinst för spelarna.

Lagens väg till final

BDS var inför säsongen tippade att sluta väldigt långt ner i tabellen. Men efter ett väldigt imponerande seriespel toppade BDS ligan och var därmed första seedade inför slutspelet, där de inte förlorade en match fram tills finalen. Inledning av finalspelet var inte annorlunda, det var övertygande matcher för BDS men efter förlusten i match 3 tappade laget gnistan.

MAD Lions väg till finalen var dock inte lika lätt, efter att ha slutat näst sist efter seriespelet krävdes det en vinst i tiebreaker matchen mot Team Heretics för att laget överhuvudtaget  skulle nå slutspelet. Man lyckades även där ta sig igenom första omgångarna med nöd och näppe. De var underdogs i samtliga bäst av 5 matcher men lyckades slå oddsen varenda gång och så även i finalen.

MAD LIONS TREDJE POKAL

Vinsten innebär organisationens tredje pokal där senaste vinsten kom 2021, då var det endast två stycken av dagens fem spelare som var med. Lagets jungle spelare Javier ”Elyoya” Prades och lagets botlaner Matyáš ”Carzzy” Orság. Resterande spelare var nytillkomna och var följande: Toplane Kim ”Chasy” Dong-hyeon, Midlane Yasin ”Nisqy” Dinçer, Support Zdravets Iliev ”Hylissang” Galabov.

Med ett så pass nytt lag och den dåliga start på säsongen som de trots allt fick stod laget för en väldigt imponerande insats. Nu kommer de att få chansen att representera Europa i den internationella turneringen MSI. Europa skickar även förre säsongens vinnare G2 till London. Turneringen drar igång den andra Maj och håller på fram tills den tjugoförsta Maj.

Melvin Hammarström
Melvin Hammarström
Skriver Esportartiklar om League Of Legends och framförallt den Europeiska ligan LEC Kontakt: melvin.hammarstrom@gmail.com
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier