HemLeague of LegendsDrömstart för den svenska supertalangen Yike när LEC drog igång

Drömstart för den svenska supertalangen Yike när LEC drog igång

Den första veckan av Winter Split i den Europeiska LOL ligan LEC är nu fullbordad. Efter nya spelschemat som tillkom inför året så spelades de sista matcherna under måndagskvällen. Svenskarna blandade och gav men fram klev den svenska nykomlingen ”Yike” som stod för en drömdebut när hans lag G2 gick obesegrade.

Inför LEC-säsongen fanns det fyra svenskar med bland laguppställningarna. Tre av dessa är bekanta sedan tidigare: Finn ”Finn” Wiestål som spelar för Astralis, Emil ”Larssen” Larsson som spelar för KOI samt Martin ”Rekkles” Larsson som spelar för Fnatic. Den fjärde och sista spelaren är Martin ”Yike” Sundelin som spelar för G2.

Ny svensk supertalang

Det blev minst sagt en drömdebut för Yike när han och G2 gick obesegrade genom första veckan med ett resultat på 3-0 i matcher. 22 åringen var den stora faktorn till lagets framgång, med MVP i första matchen samt flest kills av samtliga spelare i ligan under de inledande matcherna så kan man minst sagt säga att han storspelade när han bar sitt lag till en perfekt start på säsongen.

G2 Esports ser riktigt farliga ut och är storfavoriter att ta hem Winter Split där Yike kan bli näste svensk att lyfta pokalen. I nästa omgång är det seriefinal som gäller där G2 ställs mot det andra obesegrade laget Vitality. Vinnaren i toppmötet har ett väldigt bra utgångsläge för att bli serievinnare.

Svag comeback för superstjärnan Rekkles

Rekkles gjorde under vintern en omtalad comeback i Fnatic. Med extremt mycket press och höga förväntningarna var förutsättningarna inte enkla för den svenske superstjärnan. Hans Fnatic inledde säsongen svagt där man förlorade första matchen mot Vitality samt andra matchen mot ärkerivalen G2. Fnatics första match mot Vitality startade väldigt bra och man hade full kontroll på matchen från början till slut, men efter ett misstag i matchens slutskede vände allt och Vitality kunde snabbt dra nytt av misstaget och vinna matchen.

Man lyckades dock rädda den första veckan från att bli katastrof när man under måndagskvällen vann matchen mot KOI. Rekkles och hans Fnatic vann svenskmötet mot KOI och Larssen efter en väldigt jämn tillställning där Rekkles lyckades dra längsta strået. Matchen började bra för KOI men efter att ha valt några mindre fördelaktiga fighter så var Fnatics lag alldeles för starkt och det var efter 34 minuter som man kunde avsluta matchen.

Larssen och hans lag KOI har fått en hyfsad start trots förlusten och ligger just nu 2-1 efter de inledande 3 matcherna. Nästa runda av LEC spelas kommande helgen och med start på lördag.

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna