HemGamingBlizzard släpper Vanilla-servrar till World of Warcraft

Blizzard släpper Vanilla-servrar till World of Warcraft

Efter många år av forumdiskussioner, oändligt många Reddit-trådar, mängder av privatservrar som ploppat upp lika snabbt som de har plockats ned. Till slut kom det fram ett projekt som kallade sig för Elysium, som utlovande en Blizzard-like version utav World of Warcraft Vanilla.

Blizzard valde att stänga ner Elysium-projektet med hjälp av sina advokater. Men det hela mynnade ut i en utökad diskussion om Classic-servrar och teamet bakom Elysium lade fram idén att Blizzard skulle kunna anställa hela deras team för att arbeta på just Classic-servrar under Blizzards regi.

Classic-servrar är ett stort projekt

Huruvida teamet bakom Elysium kommer att vara delaktiga i släppet av de nya servrarna är oklart. Men vad vi vet i alla fall är att man framöver kommer att släppa dessa efterlängtade servrar åt sina fans. Men på scenen under Blizzcon påpekade man också att ett sådant projekt är större än man kan tro och det kommer att ta lite tid innan de är på plats.

Om jag själv får gissa så skulle jag tro att man vill släppa sin nya expansion Battle for Azeroth i lugn och ro. Så att spelarna fortsätter att spela sig vidare i den riktiga storyn. Sen är det inte omöjligt att man en bit in på nästa expansion väljer att addera Classic-servrar med kravet att man måste ha minst en maxlevelad karaktär (level 120) innan man kan kliva in på Classic-servrarna.

Om man känner Blizzard också så skulle ett annat scenario vara att man på sin redan existerande månadskostnad får lägga till några extra euro för att få tillgång till Classics. Vilket inte är helt orimligt eftersom de ändå behöver underhålla spelet och hålla det flytande.

Classic-servrar på Blizzards vis

Det är nu lätt att få upp bilder i huvudet över hur Blizzard bara launchar spelet exakt som det var för 13 år sedan. Om jag känner Blizzard rätt efter att ha spenderat en stor del av tonåren och 20-talet i mitt liv med spelet så tror jag att man först kommer att gå in och arbeta på spelet.

Blizzard har alltid varit extremt måna om att inte släppa ofärdiga produkter och att de skulle göra så den här gången tror jag inte på. Alla små och stora buggar som fanns i spelet lär man inte låta åka med på relaunchen av spelet.

För er som spelade Vanilla kommer säkerligen ihåg alla irriterande buggar, wall walking och mycket mer. Just sådant tror jag att man kommer att fixa till. Sen tror jag även att man kommer att snygga till grafiken en hel del utifrån hur det ser ut idag istället för hur det såg ut då.

Men det stora som man vill åt med servrarna är ju “The Grind” i att man fick slita ihjäl sig för att få framgång i spelet. Du fick kämpa som aldrig förr och saker du uppnådde hade ett helt annat värde än vad de har idag i World of Warcraft.

Här nedan kan du se när man gjorde sitt announcement på Blizzcon 2017:

För den som är uppmärksam finns också en referens i början av filmen där man skojar med sitt egna uttalande: “You think you do, but you don’t!” när en Blizzard-anställd kommenterade fansens önskan om Vanilla-servrar.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier