HemGamingTopplistan över de bästa spelen till Nintendo Switch för vuxna och barn

Topplistan över de bästa spelen till Nintendo Switch för vuxna och barn

Här är topplistan över de bästa spelen till Nintendo Switch som du bara måste testa. En blandning av spel för vuxna, barn och hela familjen – samt aktivitetsspel för dig som vill hålla igång.

Nintendo Switch är ett flexibelt tv-spel som idag återfinns i många svenska hem. Möjligheten att justera hur många kontroller man vill ha och enkelheten att ta med enheten på resan gör att många väljer en Switch över andra konkorrenter.

Men vilka spel måste man då ha till sin Nintendo Switch? Vi har satt ihop topplistan med några av de bästa och mest populära spelen på Nintendos storsäljare. Det är spel som passar både vuxna och barn samt till familjemyset och för den kaosiga förfesten.

Här är Nintendo Switch bästa spel:

Hogwarts Legacy

Ännu ett spel i Harry Potter-serien är här och har tagits emot väl av spelcommunityn. Hogwarts Legacy utspelar sig långt innan Harry Potters tid på slottet men mycket är fortfarande detsamma som i böcker och film. Spring och flyg runt och kasta magier i den öppna världen och lös uppdrag åt ditt hus: Ravenclaw, Gryffindor, Hufflepuff eller Slytherin. Huset väljs genom att du får svara på traditionsenliga frågor av hatten från böcker och filmerna.

Spelet rekommenderas för barn som är 13 år eller äldre då det finns svåra moment i spelet. Men spelet passar utmärkt även för dig i vuxen ålder som fortfarande håller serien varm.

Här köper du Hogwarts Legacy: Webhallen.com

The Legend of Zelda – Breath of the Wild

The Legend of Zelda – Breath of the Wild är spelet som håller den 30 år gamla spelserien vid liv. Du kastas in i den öppna världen fri att utforskas där du stöter på utmaningar och uppdrag att utföra. Utmaningarna kan bestå i att du ska slåss mot ett specifikt djur eller klättra upp till en hög höjd eller flytta på ett objekt för att lösa ett pussel. The Legend of Zelda passar dig som gillar storydrivna spel som har en tydlig start- och slutpunkt men stor frihet därimellan. Detta är ett bra Nintendo Switch spel för barn!

Rekommenderas om man är över 12 år p.g.a. att det finns ”våldsamt innehåll”. Mer realistisk rekommendation är 9-12 år beroende på hur duktig barnet är på spel i allmänhet.

Här köper du The Legend of Zelda: Webhallen.com | Komplett.se

Super Mario Kart 8 Deluxe

Super Mario Kart är den odödliga spelserien som fungerar för alla åldrar och hela familjen. Reglerna är enkla: kom först i mål, samla flest guldmynt eller smäll andras ballonger innan du blir av med dina. Spelet har en enkelt utveckling där man låser upp nya banor, nya gokarts och nya tillbehör. Ju bättre man blir desto snabbare bilar och bättre motståndare kan man också möta. Super Mario Kart-spelen är något som de flesta borde ha hemma då det passar både till familjemyset och kaoset på förfesten.

Rekommenderas om barnet är över 3 år gammal men det kanske blir som allra roligast att börja vid ålder 4, 5 eller 6 så att man kan vara med och tävla och slå spelet botar.

Här köper du Mario Kart 8 Deluxe: Webhallen.com | Komplett.se

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. är det kaosiga fightingspelet från Nintendo där man ska fightas för att knuffa ut motståndaren från kartan. Man. gör det med hjälp av en uppsjö olika karaktärer som kan attackera och försvara sig på olika sätt. Spelet går att spela 1-mot-1 men även samtliga kontroller på samma karta där det blir totalt kaos när alla försöker knuffa ut varandra. Det finns även ett singleplayerläge där man springer igenom en bana och ställs mot olika utmaningar.

Spelet rekommenderas för barn 12 år och äldre. Super Smash Bros. har högt tempo och man behöver vara ganska duktig på tv-spel för att hänga med så jag hade undvikit att köpa till de allra minsta barnen.

Här köper du Super Smash Bros Ultimate: Webhallen.com | Komplett.se

Stardew Valley

Stardew Valley är det mysiga spelet där man kan odla och skörda saker på sin bondgård, fiska och samla saker ute i världen. Man kan slåss mot monster för att hitta nya saker men fokus är på det strategiska, samlandet och att bygga upp relationer med invånarna i dalen. Stardew Valley fungerar som multiplayer så att man kan bygga upp sin gård tillsammans under de 28 dagar långa årstiderna. Håll även koll på kalendern i spelet då olika typer av event, födelsedagar m.m. kontinuerligt dyker upp. Stardew Valley är ett av Nintendo Switch bästa spel för barn!

Spelet rekommenderas av andra föräldrar från 5-6 år och uppåt. Spelar man i co-op läge med en vuxen blir det enklare att klara av med lite guidning.

Här köper du Stardew Valley: Komplett.se

Pokemon Sword & Shield

Pokemon är världens största varumärke och självklart finns det spel till Nintendo Switch. Sword & Shield är spelet där du springer runt i en öppen värld och fångar och slåss mot Pokémons. När du har tillräckligt starka Pokémons kan du också gå till ett gym för att utmana gymledaren och om du vinner så tar du med dig en medalj i din jakt på att bli en Pokémonmästare. Spelet kan spelas i sin egna takt och man behöver inte stressa för att klara av det under en viss tid.

Pokémon Sword & Shield rekommenderas för barn från åldrarna 6-8 år och uppåt.

Här köper du Pokémon Sword & Shield: Webhallen.com (Sword) | Webhallen.com (Shield) | Komplett.se (Shield)

Mario Party Superstars

Mario Party är det klassiska spelet där man tävlar mot varandra i en rad olika mini-spel. Spelarna slår tärning och rör sig på ett spelbräde där olika utmaningar väntar beroende på var man hamnar. Mini-spelen kan vara att man ska knuffa ut varandra från en plattform, trycka på knappar för att knuffa bomber till sina motståndare, hoppa hopprep och mycket mer.

Mario Party Superstars kan spelas av de flesta åldrar så länge man klarar av mini-spelen på ett bra sätt.

Här köper du Mario Party Superstars: Webhallen.com | Komplett.se

Just Dance 2022 – Ett spel med dans och träning

Just Dance är ett roligt dansspel för dig som gillar att röra på sig medan du spelar. Du väljer en låt som du vill dansa till och vilken svårighetsgrad du vill ha. Sen gäller det att matcha de danssteg som kommer flygande. Ju bättre du matchar positionen desto mer poäng får du. Sen är det bara att dansa sig igenom låten och sätta ett nytt poängrekord.

Just Dance passar för alla åldrar och är ett bra sätt att uppmuntra barnen att röra på sig samtidigt som man får spela tv-spel.

Här köper du Just Dance 2022: Webhallen.com

Paw Patrol – Bra för de allra minsta barnen

Paw Patrol är spelet baserat på den bland barnen populära serien om hundarna Chase, Skye, Zuma och Rocky. Spela som de olika hundarna för att lösa enklare uppdrag. Spelet passar lite yngre barn då det mest går ut på att gå runt och samla saker och ta sig förbi enklare hinder. Man behöver ha de olika hundarna för att ta sig förbi olika hinder.

Paw Patrol rekommenderas för tre år och uppåt vilket är en rimlig ålder för att spela och lära sig tv-spel.

Här köper du Paw Patrol: Mighty Pups: Webhallen.com | Komplett.se

Gigantosaurus The Game

Gigantosaurus The Game är spelet som är baserat på den populära Disney-serien med samma namn. Spelet går ut på att lösa pussel och hjälpa ”Giganto” med en meteor som fastnat i hans vulkan. Spelet är linjärt där spelaren behöver lösa problem i den ordning som de kommer. Detta kan innebära att hitta försvunna ägg som man ska lämna tillbaka till ett fågelbo.

Gigantosaurus The Game rekommenderas från 3 år och uppåt – ett bra spel för de allra yngsta att börja med.

Här köper du Gigantosaurus The Game: Elgiganten.se | Spelbutiken.se

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier