HemGamingStreamers startar Project 70 i World of Warcraft

Streamers startar Project 70 i World of Warcraft

Efter att Blizzard släppte nyheten om World of Warcraft Classic Servers på Blizzcon 2017 så har en våg av nostalgi sköljt över WoW-communityn. Så pass mycket att ett gäng populära streamers med Sodapoppin i spetsen bestämt sig för att försöka återuppleva nostalgin så gott det går i dagens WoW.

Man inledde med ”Project 60” men innehållet var i dagsläget för enkelt att klara av och det fanns för lite innehåll att ta sig igenom. Därför har man nu startat ”Project 70” där spelare som ville delta tillsammans skulle börja från Level 1 och ta sig hela vägen till Level 70 på klassiskt sätt. Det innebär att man inte fick använda modernt gear, var tvungen att vänta till Level 40 för att använda mount, Level 70 för flygande mount och mycket annat. Man försöker med andra ord, så gott det går, kopiera hur det var för 10 år sedan.

Tusentals spelare deltar i Project 70

Under fredagen 21.00 så släppte streamern Sodapoppin vilken server som man hade valt för projektet så att ingen kunde tjuvstarta. Man valde ”Sisters of Elune” och tusentals spelare valde att delta i projektet och alla starting zonerna svämmade över av spelare. Precis som på den klassiska tiden så blev det ett race för att nå max level först, ett race som avgjordes mellan två spelare där vinnaren blev Level 70 ungefär 1 minut före sin konkurrent.

För att hålla ihop projektet så använder man sig utav ett Addon i spelet som heter ”Greenwall” som hjälper till med att knyta ihop olika guildchattar till en och samma. Detta behövdes för att varje guild har ett maximum på 1000 medlemmar så man var tvungen att skapa totalt 3-4 guilds för att alla skulle få plats. När spelarna har nått Level 70 så är man tvungen att låsa sin XP så att man inte går upp något mer i level när man spelar vidare.

Sodapoppin Project 70
Sodapoppin spelar Project 70

EU-spelare kan också delta

Många har undrat ifall EU-spelare kan delta i projektet och svaret är: Ja, det kan man! Men det krävs att man i så fall köper en US-version av World of Warcraft, totalkostnaden för detta ligger på runt $15. Men man får vara snabb med att nå Level 70 om man vill delta då de streamers som anordnar projekten redan är max level och nu börjat jobba igenom allt innehåll.

Men eftersom det finns mer innehåll på Level 70 än Level 60 så kommer det att ta längre tid för spelare att gå igenom allt som finns. Blizzard har tidigare även gjort en extra buff till Black Tempel vilket har gjort att det är mycket svårare att klara av idag än de andra instanserna.

Om du vill titta på de streamers som spelare Project 70 så hittar du några av deras Twitch-kanaler här:

Sodapoppin: https://www.twitch.tv/sodapoppin

Snutz: https://www.twitch.tv/snutzy

Asmongold: https://www.twitch.tv/asmongold

Xaryu: https://www.twitch.tv/xaryulol

Regler för Project 70

I videon nedan kan ni höra streamern ”Bajheera” förklara Project 70 och några regler som gäller:

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier