HemGamingSlutspelet i Collegiate Dungeon Race drar igång

Slutspelet i Collegiate Dungeon Race drar igång

Under de senaste månaderna har lag fått tävla i Blizzards nya e-sportformat Mythic Dungeons. Ett koncept som innebär att de instancer som finns i expansionen “Legion” kan skalas i oändligt många nivåer och svårighetsgrad. Uppgiften för de olika lagen är att klara av de instancer man ställs inför på så kort tid som möjligt där man behöver vinna två av tre instancer för att slå ut sin motståndare. Man är fri att komponera sitt 5-mannalag på valfritt sätt och använda vilka klasser man vill. Lagen består av studenter från amerikanska college som tävlar om stipendiepengar.

16 lag återstår

Efter ett gruppspel så har man nu nått slutspelet där 16 lag skall göra upp i en dubbeleliminering om vilket lag som är världens bästa dungeon racers. 8 lag startar i Upper Bracket och ifall man förlorar en match blir man nedknuffad i Lower Bracket. Om man förlorar en match i Lower Bracket så är man utslagna ur turneringen.

Upper bracket

Dungeon Race Upper Bracket

Lower bracket

Dungeon Race Lower Bracket

$20,000 i prispotten

Förutom äran att kunna kröna sig det bästa laget i USA bland landets alla Colleges så tävlar studenterna även om en total prispott på $20,000.

  • Förstaplats: $2,000 per spelare
  • Andraplats: $1,000 per spelare
  • Tredje-/Fjärdeplats: $500 per spelare
  • Totalt: $20,000

Inte de största prispotterna som finns inom e-sporten idag men som student är $2,000 antagligen ett otroligt välkommet tillskott i kassan.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier