HemGamingFörsta PUBG-turneringen annonserad

Första PUBG-turneringen annonserad

PUBG Corporation har meddelat att man kommer att anordna den första officiella e-sportturneringen i PlayerUnknown’s Battlegrounds. PUBG Global Invitational 2018 kommer att samla 20 av de bästa lagen.

Turneringen kommer att ha en total prissumma på över $2 miljoner vilket slår H1Z1 Pro League som just drog igång som den första e-sportligan i formatet Battle Royale. Man uppger att detta är en del av spelets långsiktiga strategi för att hålla sitt spel konkurrenskraftigt samt ta kliv framåt inom branschen.

Lagen behöver kvalificera sig

För att kvalificera sig till PUBG Global Invitational 2018 behöver lagen först ta sig förbi Regional Qualifiers för respektive regioner, Europa, Nordamerika och Asien. Matcherna kommer att spelas mellan 25-26 juli samt 28-29 juli i år.

För oss åskådare blir det intressant att se var Battle Royale-spelen nu tar vägen när de kliver in i e-sporten. Formatet är speciellt och kan för många upplevas som rörigt med så många spelare och händelser samtidigt. Men kan något av spelen lösa den problematiken så ligger vägen öppen.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier