HemGamingSonys Playstation 5-succé – har sålt fler än 50 miljoner exemplar

Sonys Playstation 5-succé – har sålt fler än 50 miljoner exemplar

Att Playstation är en populär konsol är det ingen tvekan om och med ett starkt försäljningsår i ryggen meddelar nu Sony att man har sålt över 50 miljoner exemplar av sitt flaggskepp. Ägare av konsolen kan underhålla sig med över 2500 olika spel.

Playstation 5 släpptes för drygt tre år sedan (November 2020) och på den tiden har man alltså sålt över 50 miljoner exemplar. Under November i år släppte man även en Playstation Slim-variant och nästa år väntas Pro-versionen att komma.

Säljtakten för PS5:an är densamma som den föregående versionen PS4. För 5:an tog det 161 veckor att passera 50 miljoner och för PS4:an tog det 160 veckor. Värt att tillägga är att det var en brist på Playstation 5-konsoler kort efter att det släpptes vilket säkerligen har påverkat antalet sålda enheter.

Konkurrenterna Microsoft och Nintendo redovisar inte sina siffror på samma sätt men enligt IGN har Playstation 5 sålt fler enheter än konkurrenterna. Försäljningen av PS5 har i år ökat med 65% medan Xbox föll med 15% till 7.6 miljoner sålda exemplar och Nintendo Switch föll med 18% till 16.4 miljoner sålda.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna