HemGamingGTA V har dragit in över 6 miljarder dollar

GTA V har dragit in över 6 miljarder dollar

Med över 90 miljoner sålda spel sedan 2013 är GTA V från Rockstar Games ett av de mest lönsamma spelen någonsin. Enligt sajten Marketwatch så har man nu passerat $6,000,000,000, alltså sex miljarder dollar, i intäkter för sitt succéspel.

Intäkterna kommer i form av den initiala kostnader för spelet ($60) men kanske framförallt de köp som man kan göra inuti spelet. GTA V tillåter sina spelare att genom att med riktiga pengar köpa valuta i spelet. En valuta som kan spenderas på flashiga vapen, bilar, båtar, helikoptrar och mycket mer.

GTA V krossar alla filmer i intäkter

När man utvecklade spelet så använde man sig av en budget på $265 miljoner, något som kan tyckas vara mycket pengar men sett till de intäkter man nu dragit in känns det som kaffepengar för Rockstar Games.

Hade GTA V varit en film hade budgeten inneburit en femte plats på listan över de dyraste filmbudgetarna någonsin. Ser man till intäkt så krossar den samtliga filmer genom historien där Avatar ligger etta med sina $2,8 miljarder i intäkter.

Ingen uppföljare än på ett tag

De senaste ryktena om en eventuell release för en uppföljare, GTA VI, hävdar att alla fans kan få vänta länge innan Rockstar Games väljer att släppa nästa spel. Vi lär därför kunna se dessa intäkter växa ytterligare en tid då intresset för GTA V inte ser ut att svalna.

GTA V
Snygg bild från GTA V
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier