HemGamingBlizzard släpper schema för e-sporten i World of Warcraft 2018

Blizzard släpper schema för e-sporten i World of Warcraft 2018

Under den senaste expansionen, World of Warcraft Legion, har Blizzard förbättrat e-sporten kring det nu mera klassiska spelet. Nu har man även släppt schemat för hur de kommer att se ut under det kommande året.

I och med Legion-expansionen så introducerade man en form av femmanna mythic dungeon races med instancer som kan skalas hur högt som helst i svårighetsgrad. Sen fortsatte man och köra på det 3v3 arenaformat som spelet tidigare har varit känt för i tävlingssammanhang.

Man har själva släppt en video när man prata om detta, du hittar den i Youtube-spelaren nedan:

Mythic Dungeon Invitational

Efter den uppskattning som visades av fansen under säsong 1 av MDI (Mythic Dungeon Invitational) så laddar man nu för säsong 2 där det bästa laget till slut skall koras. Varje region kommer att ha sitt egna regionala kvalspel där de bästa lagen. För att få delta i det regionala kvalspelet kan man kvalificera sitt egna lag genom att spela i “Proving Grounds” där ditt lag får klara av fem utmanande instancer.

Formatet i MDI spelas som en dubbel eliminering där man måste förlora två gånger för att åka ur turneringen. På så sätt får vi till slut fram det bästa laget i världen.

Mythic Dungeon Invitational 2018
Bild från WorldofWarcraft.com

Arena World Championship

Det nya inför arenasäsongen är att man nu introducerar regionala finaler i Europa och Nordamerika. Detta är ett event som görs upp av de bästa lagen i de olika regionerna och sker utanför Arena World Championship. Eventet kommer att ta plats i Mars månad på ett live event. Prispotten för respektive event är $100,000, man kan med andra ord tjäna väldigt mycket pengar under den här säsongen.

I slutet av året avgörs Arena World Championship där de bästa lagen från hela världen skall göra upp om en prispott på $280,000.

World of Warcraft Arena World Championship
Bild från WorldofWarcraft.com

Blizzard ökar fokuset på e-sport

Fansen var under många år arga över att Blizzard inte tog e-sporten på allvar. Men de senaste två åren verkar det verkligen som man har fattat hur viktigt det är för sina spel att har stora turneringar med stora prispotter bakom sig.

Man har nu slagit ut WoW-e-sporten över hela året och fansen kommer absolut att ha tillräckligt med innehåll att konsumera genom att följa både Arena World Championship och Mythic Dungeon Invitational.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier