HemGamingApex Legends – De bäst betalda spelarna

Apex Legends – De bäst betalda spelarna

Under åren har E-sport blivit en av världens största metropoler för underhållning. De stora
turneringarna följs av miljontals supportrar och det finns massvis med vinstpengar i potten.
Därför kan de bästa spelarna idag tjäna en bra peng på att spela de populära spelen och tävla i de stora ligorna. Ett spel som nyligen exploderat på marknaden är Apex Legends, Battle Royale-spelet som äger rum på en ö. Idag tittar vi närmare på de spelare som tjänar mest pengar på just Apex Legends. På topp tio-listan finner vi en svensk.

Dizzy

Denna skickliga amerikanska spelaren har tjänat mest pengar av dem alla på Apex Legends, rapporterar den pålitliga sajten E-sport Earnings. Hans totala inkomst är i skrivande stund 39 000 dollar. Hans alias är Dizzy och utanför sporten heter han Coby Meadows.

HusKers

Än så länge ligger amerikanare i framkant på Apex Legends. Spelaren Jordan Thomas, med
spelaliaset HusKers, är tätt bakom Dizzy bland de högst inkomsttagande spelarna på spelet. Han har hittills tjänat in 37 000 dollar på de turneringar han medverkat i.

Mendokusaii

En av de bäst betalda Apex Legends-spelarna är svensken Lucas Håkansson, som går under namnet Mendokusaii. Hans inkomst via det spelet är inte riktigt lika rejäl som Dizzys och Huskers, men fortfarande imponerande på drygt 17 000 dollar. Vi får påminna oss om att det fortfarande är otroligt imponerande sätt till att lönen rör sig om ett videospel, som dessutom är relativt färskt. Håkansson är också känd för att vara fantastisk på spelet Overwatch.

För många är det nog svårt att ta in hur mycket pengar det går att tjäna in genom spel. Utöver Apex Legends finns det flera andra populära spel som genererar stora pengar; CS: Goal, League of Legends, World of Warcraft och FIFA för att nämna några.

Gott om spel på e-sport

Nu när e-sport har blivit så pass populärt är det många spelbolag som har gjort det möjligt att betta på de stora matcherna. Idag finns det massor av seriösa spelbolag med svensk
spellicens, som erbjuder e-sport odds (följ länken för en överskådlig överblick över de mest
populära sidorna). Hos flera av dessa är det också möjligt att livebetta på de stora matcherna och placera sina insatser under medan de pågår.

Livebetting har revolutionerat spelindustrin och snabbt blivit ett riktigt stort spelsätt, mycket på grund av att den som bettar kan få en känsla för matchbilden och placera sina insatser utefter den. Men givetvis förändras också oddsen under resans gång. Livebetting ger också möjligheten till mer lekfulla alternativ att betta på. Vem kommer att göra vad, vilket lag stryker med först etc. Något som många spelare uppskattar.

Gillar du att följa stora turneringar i e-sport?

Redaktionen
Redaktionen
Esportare.se skriver om det senaste nyheterna inom svensk e-sport och gaming. Vi följer Counter-Strike:Global Offensive, Dota 2, League of Legends m.m. på nära håll. Besök esportare.se regelbundet för att hålla dig uppdaterad.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier