Fortnite drog in över 3 miljarder dollar förra året

Fortnite

Epic Games stora succéspel Fortnite har tagit gamingvärlden med storm och det har nu börjat synas på företagets bankkonto.

Även om spelet i sig är gratis så gjorde Epic Games en vinst på över 3 miljarder dollar (över 20 miljarder kronor) under 2018. Ett resultat som har ökat värdet på bolaget till uppskattat 15 miljarder dollar.

Har 125 miljoner spelare

Fortnite har i dagsläget ungefär 125 miljoner spelare så det är lätt att förstå att Epic Games kan göra stora pengar på sin kassako.

Innan 2018 började annonserade speltillverkaren också att man skulle satsa 100 miljoner dollar på e-sport och tävlingar inom Fortnite. En summa som trots allt inte blir så stor sett till företagets totala vinst för året.

Delar av framgången tillskrivs inte bara att spelet har en så kallad Freemium-modell utan också att spelet existerar på samtliga plattformar på PC, consol och mobil.

Baserat på säsonger

Fortnite tenderar att se en stor ökning i både spelare och intäkter när man släpper en ny säsong av spelets tävlings- och rankingdel. Spelarna får därefter köpa ett “Season pass” för att delta.

Kombinerat med en ny tävlingssäsong brukar man också släppa nytt innehåll, ny kosmetisk utrustning att köpa för in-game valutan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here