Så såldes Twitch.tv till Amazon för 970 miljoner dollar

Bild: Justin Kan @ Youtube.com

Kommer du ihåg var du var 25:e augusti 2014? Det gör i alla fall Justin Kan som vaknade upp mitt i öknen på Burning Man och hade sålt Twitch.tv till Amazon för 970 miljoner dollar. Men det var faktiskt inte Amazon som var den tänkta köparen utan det var.. Google.

Justin Kan, en av grundarna av Justin.tv som senare blev Twitch.tv, har gått och blivit Youtuber. På sin kanal berättar han nu historien bakom när man sålde Twitch.tv till Amazon för en hissnande summa pengar.

Men det var faktiskt inte Amazon som försökte köpa Twitch initialt utan det var Google. Man hade redan kommit överens om att lägga till Twitch.tv-knappar på Youtube.com när en streamer gick live när Google kom och ville köpa upp företaget.

Som du kanske redan förstår så föll affären till slut igenom och ägarna beslöt sig för att tacka nej till en miljard dollar. Se Justin berätta hela den första delen av historien nedan:

 

Fler techjättar visade intresse för Twitch

Efter att dealen med Google föll igenom så valde man att ta hjälp av experter på företagsförsäljningar för att kunna fokusera mer på egna verksamheten. Man var till och med i samtal med Mark Zuckerberg, VD på Facebook, som ville investera 50 miljoner dollar för att företaget skulle fortsätta byggas istället för att säljas.

Men därefter kom nästa stora företag och knackade på dörren nämligen Yahoo som ville köpa upp Twitch. Yahoo erbjöd inte mindre än 1.5 miljarder dollar, en ökning med 50% från vad Google erbjöd, men kvällen innan dealen skulle bli verklighet så ångrade sig Yahoo och drog tillbaka sitt erbjudande.

In kommer Amazon..

General Catalyst, som skulle hjälpa till med försäljningen av företaget, aktiverade då ännu en köpare. Man kom överens om 1.4 miljarder dollar och styrelsen för Twitch röstade igenom försäljningen. Se Justin Kan berätta slutet på historien och varför han var på Burning Man nedan:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here