HemFöretagKlart: Playstation köper spelstudion Bungie för 33 miljarder kronor

Klart: Playstation köper spelstudion Bungie för 33 miljarder kronor

I januari annonserade Playstation att man ville köpa spelstudion Bungie. Nu är affären helt klar och bekräftad av båda parter. Enligt uppgifter betalar Playstation inte mindre än 33 miljarder kronor ($3.2 miljarder) för Bungie.

Kriget om spelmarknaden fortsätter! Det är inte bara Microsoft och Xbox som kan göra stora spelaffärer, nu svarar Sony och Playstation med att köpa spelstudion Bungie. Köpsumman sades i januari vara 3.2 miljarder dollar vilket med dagens värde blir över 33 miljarder svenska kronor.

Bungie står bland annat bakom storsäljande spel som Destiny 2 samt den klassiska Halo-serien. Enligt rykten jobbar man även på ett multiplayer mobilspel i Destiny-universumet.

Jim Ryan, VD på Sony Interactive Entertainment, kommenterar affären med att Bungie kommer att hjälpa företaget att utveckla och expandera Playstation till hundratals miljoner gamers världen över.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier