HemFöretagMicrosoft funderar på att köpa Discord för över 10 miljarder dollar

Microsoft funderar på att köpa Discord för över 10 miljarder dollar

Är man en gamer har man sannolikt hört talas om Discord där man kommunicerar med andra gamers i både voice, text och bild. Bloomberg rapporterar nu att Microsoft är i samtal med Discord om att förvärva företaget för över tio miljarder dollar.

Det är människor som är nära processen som berättar för Bloomberg att Microsoft och Discord just nu är i samtal kring ett uppköp. I dagsläget finns det ingen klar deal men siffran som nämns är att Microsoft ska betala upp mot tio miljarder dollar för Discord.

Discord har ungefär 140 miljoner månatliga aktiva användare och omsatte 130 miljoner dollar under förra året men man är fortfarande inte lönsamma. I december gjordes en rund där man plockade in 100 miljoner dollar till en värdering på sju miljarder dollar.

Microsoft basar redan över det snarlika programmet Teams, som kanske främst används av företag och dess anställda. Det spekuleras i att Microsoft vill köpa Discord för att komplettera sin nuvarande position mot gaming- och esportsmarknaden. Sannolikt hade också varit att man vill använda tjänsten för att boosta sin Xbox-verksamhet och göra det enklare att bygga communities.

Huruvida Microsoft och Discord kommer att nå en överenskommelse återstår att se. Det andra valet Discord står inför är om man skall börsnotera företaget istället för att slukas upp av någon annan gigant.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier