HemFöretagMicrosoft Gaming säger upp 1900 anställda – Blizzard-grundare lämnar

Microsoft Gaming säger upp 1900 anställda – Blizzard-grundare lämnar

Ännu en spelstudion meddelar att man säger upp anställda – denna gången är det Microsoft Gaming som drar ner på arbetsstyrkan. Man säger upp 1900 anställda från tre spelstudios: Activision Blizzard, ZeniMax och Xbox.

Det var under onsdagen som Microsoft Gamings högst höns, Phil Spencer, via The Verge meddelade att bolaget nu säger upp 1900 anställda. Man motiverar delvis uppsägningarna med att uppköpet av Activision Blizzard gör att man kan effektivisera driften av företaget och skapandet av spel.

Innan uppsägningarna hade man ungefär 22 000 anställda vilket nu då bör dras ner till strax över 20 000.

Blizzard-grundare och President lämnar

I samband med neddragningarna så lämnar även President of Blizzard Entertainment Mike Ybarra och en av originalmedgrundarna av Blizzard Allen Adham sina poster. Man påpekar dock att dessa två tjänster inte är en del av de 1900 indragna tjänsterna utan personerna har valt att gå med egen vilja.

Mike Ybarra twittrade om sitt val att lämna när bolaget ska in i Microsoft-sfären. Han kommer nu att ta en paus för att spendera tid med familjen och resa.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier